Užsisakykite iki gruodžio 23d. 15:30 val. ir atsiimkite užsakymus pirmadienį iki 16 val. - patogupirkti.lt sandėlyje Vilniuje, Kalvarijų g. 143 Daugiau  ČIA >>

Paulius Jurkevičius (1962 m.) –  Italijoje gyvenantis žurnalistas, rašytojas. Vilniaus universitete studijavo prancūzų kalbą.

Paulius Jurkevičius knygos

Rasta: 11
Restorane „Pas Jurgą ir Paulių“ | Jurga Jurkevičienė, Paulius Jurkevičius
-10% su kodu: PATOGU
Rasta: 11

Dėstė italų kalbą VDU, dirbo dienraščio „Lietuvos rytas“ korespondentu Romoje ir Vatikane, bendradarbiavo su portalu „15min“, savaitraščiu „Veidas“, Žinių radiju, žurnalu „Verslo klasė“. Šiuo metu – naujienų portalo „Delfi“ apžvalgininkas. Italijos užsienio žurnalistų asociacijos „Associazione della Stampa Estera in Italia“ narys.

Pauliaus Jurkevičiaus sutuoktinė Jurga Šuliauskaitė-Jurkevičienė yra ilgametė aukštosios mados apžvalgininkė, žurnalistė, knygų autorė, publikavusi gausybę straipsnių Lietuvos ir Italijos spaudoje, naujienų portaluose. Poros vaikai – Simonas ir Barbora.

Viena šio autoriaus ir jo sutuoktinės knygų pavadinta poros įkurto restorano vardu: „Pas Jurgą ir Paulių“. Kone du dešimtmečius praleidę Italijoje, J. ir P. Jurkevičiai Romoje įkūrė šį restoraną, į kurį, pasak pačių autorių, atkeliauja ne tik jų „draugai italai, bet ir keliautojai, atvykę į Romą iš Lietuvos, JAV, Prancūzijos, Vokietijos, Graikijos.“

Restorano ir knygos unikalumą atspindi Beatos Nicholson, žurnalo „Beatos virtuvė“ leidėjos, žodžiai: „Jurga ir Paulius Jurkevičiai – be abejonės, geriausiai apie Italiją išmanantys Lietuvos žurnalistai. Džiaugiuosi, kad turime knygą, kurioje ne tik pačių patikrinti ir išgyventi itališkosios gastronomijos skoniai, svarbūs receptai, bet ir daug dėmesio tyram kokybiškam alyvuogių aliejui.“

Kad geras skonis ir gebėjimas tinkamai pasirinkti maistą yra itin svarbi kiekvieno žmogaus savybė ir kaip tai lavinti, atskleidžiama kitoje Pauliaus Jurkevičiaus knygoje – „Dėl skonio ginčijamasi“. Šios knygos herojus – homo edens (lot. valgantis žmogus). Aukšto lygio, intelektualus, tobulas valgytojas arba tiesiog gurmė. Paulius Jurkevičius praveria skaitytojams gurmė gyvenimo užkulisius ir pasakoja apie tai, kaip prisiliesti prie skonio esmės ir patirti valgymo malonumą.

Jums gali patikti ir kita autoriaus kūryba: „Paskui, kai užgeso Koliziejus“, „Romanas su Italija: ketvirtis amžiaus Romoje – kaip viena diena“ ir kt. Jeigu susižavėjote šiais kūriniais, pasidomėkite ir kita literatūra, priskiriama knygų apie keliones žanrui, bei kulinarinėmis knygomis, pristatomomis mūsų e. knygyne. Čia jūsų taip pat laukia grožinė literatūra ir poezija, prekės turiningam laisvalaikiui ir jaukiems namams, stalo žaidimai. Įsigykite internetu dabar!