Norman W. Walker (1886 m. sausio 4 d., Genuja, Italija - 1985 m. birželio 6 d., Cottonwood, Arizona, JAV) - žaliosios mitybos pasaulyje pradininkas, savo patirtimi įrodęs natūralios augalinės dietos, žalių daržovių ir vaisių sulčių naudą, 10-ies pažintinių knygų autorius.
Norman W. Walker gimė Genujoje, Italijoje dvasininko šeimoje, kurioje augo šeši vaikai. 1910 m. šeima emigravo į Angliją.
Čia Normanas niekaip negalėjo rasti tinkamo darbo, jis vis dažniau
galvojo apie savo verslą. Jis vedė, šeima augino dvi dukrytes.
Normanas daug dirbo, o pinigų vis trūko. Normano sveikata labai
pablogėjo ir gydytojas jam diagnozavo pervargimą. Jis patarė pasiimti
metams atostogų ir išvykti į kaimą, daug vaikščioti, anksti eiti
miegoti ir valgyti tą patį maistą, kurį valgo valstiečiai. Normanas
iš vyko į Prancūzijos ūkį.
Apsistojęs pagyvenusių prancūzų poros namuose Normanas kartą
pamatė, kaip šeimininkė skuta morkas, o jų sultys kaupiasi daržovių
paviršiuje. Jis paprašė poros morkų, susmulkino jas ir išspaudė
pirmąjį žmonijos istorijoje morkų sulčių puodelį.
Kitas 8 savaites Walkeris eksperimentavo spausdamas įvairių daržovių ir
vaisių, kurie augo ūkyje, sultis. Naujas, stiprus skonis taip
sužavėjo Normaną, kad jis per dieną išgerdavo iki 4 litrų šviežiai
spaustų sulčių. Normanas atsigavo, sustiprėjo ir grįžo į
miestą.
Jaunuolis kasdien gėrė žalių daržovių sultys ir toliau
eksperimentavo su savo sveikata, įtraukdamas vis daugiau natūralių
produktų. Normano jautėsi puikiai, buvo energingas ir sugalvojo verslo
idėją.
Persikėlęs su savo šeima į Long Beach Kalifornijoje ir suradęs
bendraminčių jis atidarė pirmąjį "Fresh Juice Bar".
Verslas klestėjo ir netrukus paaiškėjo, kad vartotojai nori užsisakyti
šviežių sulčių į namus.
Kai verslas jau buvo atnešęs nemažą pelną, sveikatos departamentas
uždraudė padavinėti nepasterizuotas sultis ir baras buvo uždarytas.
Tačiau tuo metu Normanas jau sukūrė sulčiaspaudės modelį ir atidarė
masinę sulčių gamybą Anaheimo mieste, Kalifornijoje. Nepaisant to,
kad antrojo pasaulinio karo metu trūko plieno, sulčių gamyba nesustojo.
Šis sulčiaspaudės modelis gaminamas iki šiol.
1940 m. Walkeris ir jo partneris nusprendė atidaryti savo sulčių
gamyklą. Jis nusipirkusi seną medvilnės perdirbimo pastatą
Jutoje, tačiau idėjos nepavyko įgyvendinti dėl griežtų sanitarinių
normų. Walkeris pardavė savo gamyklos dalį partneriui ir visą savo
laiką skyrė "gyvojo" maisto teorijos populiarinimui.
Jis pradėjo laisti žurnalą ir keletą metų vadovavo
Arizonos ūkyje įkurtam sveikatingumo centrui. Vėliau tik rašė
knygas, norėdamas perduoti savo žinias būsimoms kartoms.
1970-aisiais, eidama 80-uosius metus, mirė jo žmona Margaretė.
Po kiek laiko Norman W. Walker susituokė antrą kartą. Po poros metų
jaunoji žmona pagimdė sūnų - tai nustebino visuomenę. "Tai
visiškai įrodo daržovių sulčių efektyvumą!" rašė laimingas
90-metis tėvas.
Iki paskutinių gyvenimo dienų Walkeris laikėsi savo dietos
ir iki gyvenimo pabaigos buvo puikios psichinės ir fizinės sveikatos.
Norman W. Walker mirė miegodamas savo namuose Arizonoje, jam buvo 99
metai. Vedos teigia, kad tokios mirties nusipelno tik dorybingiausi
žmonės.