Viskam extra -5% nuolaida su kodu: PIGU (išskyrus vadovėlius ir pratybas)
Nicky Pellegrino (g. 1964 m., Liverpulis, Anglija)
– italų ir britų kilmės Naujosios Zelandijos rašytoja,
žurnalistė.
Nicky Pellegrino gimė Liverpulyje, italo ir
anglės šeimoje. Moteris atsimena, kad jos vaikystė nebuvo lengva
– ji su dviem jaunesniais broliais augo darbininkų šeimoje, o
premjerės Margaret Thatcher vadovavimo metais pramonė išgyveno ne
pačius geriausius laikus.
Nepaisant to, šeima kiekvieną vasarą leisdavo saulėtoje Italijoje
pas tėvo gimines – tai buvo patys ryškiausi Nicky Pellegrino
vaikystės atsiminimai.
Būsimoji rašytoja studijavo
anglų kalbą Lankasterio universitete, o baigusi studijas apsigyveno
Londone ir dirbo laisvai samdoma žurnaliste moterų bei pramogų
žurnaluose. 1994 m. ji persikėlė į Auklandą Naujojoje Zelandijoje
ir dirbo keleto leidinių redaktore. Čia ji gyvena ir šiandien -
kartu su vyru Carne augina šunis ir žirgus. Nepaisant kūrybos,
ji ir toliau dirba laisvai samdoma žurnaliste Naujosios Zelandijos
leidiniuose.
Nuo pat mažens Nicky Pellegrino svajojo apie du
dalykus – tapti rašytoja ir auginti žirgą. Įsitikinusi,
kad rašytojas nėra profesija, ji tapo žurnaliste. Lūžis jos
gyvenime įvyko kai jos 56-erių metų bičiulei buvo diagnozuotas smegenų
auglys. Tuomet Pellegrino suprato, koks trapus yra gyvenimas ir kaip
svarbu įgyvendinti savo tikrąsias svajones. Dar tą pačią dieną ji
parašė savo pirmojo romano puslapius.
Išskirtinis
autorės kūrybos bruožas – didelis dėmesys virtuvei ir
kulinariniams atradimams. Jos pirmąjį romaną įkvėpė atsiminimai
apie tetą italę, kaime minkančią duonos tešlą. Nors gyvena
kitoje planetos pusėje, visa Pellegrino kūryba skirta Italijai, jos
žmonėms ir virtuvei. Įkvėpimas dažniausiai ją aplanko, kai jis
apsistoja savo rožiniame name Maratėjoje. Čia gimė ne vieno jos
romano siužetas.
Rašytoja įsitikinusi, kad abejonės
– kiekvieno kūrėjo palydovės. Pradėdama naują romaną, ji
nėra tikra, ar sugebės jį užbaigti, jau nekalbant apie rūpesčius dėl
jo kokybės. Tačiau ji priima abejones kaip neišvengiamą
kūrybinio proceso dalį ir stengiasi jį išnaudoti kaip įkvėpimą
ir įpareigojimą pasitempti. Rašymo procesą moteris prilygina
ypatingo patiekalo gamybai – idėjos turi subręsti, "marinuotis", o
tada rašytojas jau ieško pusiausvyros tarp daugybės
„patiekalo“ skonių. Kiekvienoje knygoje yra meilės,
šeimos, maisto, bičiulių temos, tačiau rezultatas visada kitoks.
Virtuvė yra Nicky Pellegrino hobis ir aistra. Ji mėgsta
gaminti bičiuliams ir mėgautis raudonu vynu. Tačiau taip pat ją žavi
pasivaikščiojimai Naujosios Zelandijos pakrante, jodinėjimas
miške ir nerūpestingas gulėjimas lovoje skaitant romanus.