Atnaujintas knygų su minimaliais defektais pasiūlymas! Naršykite ČIA >>

0 Mėgstami
0Krepšelis
Tik šią savaitę! Nemokamas pristatymas nuo 10€ į paštomatus Lietuvoje * 🔥  NAUJIENA! 📚 Knygos ANGLŲ kalba su kodu BOOKS -20% pigiau! Naršykite čia >> 👉 ⚡
-35% su kodu: PATOGU
14,25 
Įprasta kaina: 21,92 
-35% su kodu: PATOGU
Kupono kodas: PATOGU
Akcija baigiasi: 2025-03-16
-35% su kodu: PATOGU
14,25 
Įprasta kaina: 21,92 
-35% su kodu: PATOGU
Kupono kodas: PATOGU
Akcija baigiasi: 2025-03-16
-35% su kodu: PATOGU
2025-03-31 14.25 InStock
Knygą turime sandėlyje
Nemokamas pristatymas į paštomatus kovo 14 d. užsakymams nuo 10,00 

Knygos aprašymas

Tradicinė tarpukario Vilniaus žydų virtuvė. Legendinio Fanios Lewando restorano receptai knygoje „Vilniaus vegetariškų patiekalų knyga“.

Sveikų ir gardžių žydiškų vegetariškų valgių knyga, pirmą kartą išleista 1938 m. Vilniuje, iš naujo atrasta ir pritaikyta šiuolaikinei virtuvei.

Knygos autorė Fania Lewando Vilniaus senamiestyje, Vokiečių g. 14 name, žydų kvartalo pakraštyje, vadovavo nuosavam košerinių valgių restoranui ir šalimais esančiai košerinio maisto gaminimo mokyklai. Restoranas turėjo didžiulį pasisekimą ir garsėjo itin intelektualia ir spalvinga publika. Čia mėgo lankytis dailininkas Marcas Chagallas, žydų poetas ir dramaturgas Icikas Mangeris, daug kitų garsių žmonių, rašytojų, menininkų. F. Lewando taip pat vadovavo lainerio „MS Batory“, kuris 1936–1939 m. kursavo tarp Gdynės (netoli Gdansko, Lenkija) ir Niujorko, košerinei vegetariškai virtuvei.

Fanią Lewando galima drąsiai vadinti žydų vegetarizmo pradininke. Ji metė iššūkį senam papročiui mėsos patiekalus sieti su šabu, šventėmis, vestuvėmis ir kitais iškilmingais įvykiais, o vegetariškus valgius – su nepritekliumi, gedulu, įprastu kasdieniu maistu ir atrado patiekalų be mėsos ryškų skonį ir naudą sveikatai.

Fanios Lewando knygoje siūloma per 400 receptų – nuo tradicinių žydiškų valgių (plokštainių, lietinių, kompotų, barščių) ir vegetariškų patiekalų (čolentų, vėdarų, šnicelių) iki užkandžių, sriubų ir desertų.

Šiuolaikinei virtuvei pritaikyta „Vilniaus vegetariškų patiekalų knyga“ – nuostabi dovana visiems, kurie mėgsta gaminti, vertina ar dar tik atranda valgius iš daržovių ir vaisių, domisi įvairių tautų virtuve, Vilniaus istorija. Fania Lewando dalijasi ne tik receptais, bet ir patarimais – jie įkvėps eksperimentuoti ir kaskart atrasti naują skonį!

Informacija

Pavadinimas originalo kalba: The Vilna Vegetarian Cookbook: Garden-Fresh Recipes Rediscovered and Adapted for
Autorius: Fania Lewando
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2023
Knygos puslapių skaičius: 272
Formatas: 17x22, kieti viršeliai
ISBN ar kodas: 9786090157558
Vertėjas: Daiva Krištopaitienė
Iš kokios kalbos versta: anglų

Pirkėjų atsiliepimai

Parašykite atsiliepimą apie „Vilniaus vegetariškų patiekalų knyga“

Būtina įvertinti prekę