Užsisakykite iki gruodžio 23d. 15:30 val. ir atsiimkite užsakymus pirmadienį iki 16 val. - patogupirkti.lt sandėlyje Vilniuje, Kalvarijų g. 143 Daugiau ČIA >>
Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime
Leidinys "Viešbučio valdymas" viešbučių ir turizmo įmonių darbuotojams bei šių sričių specialistus rengiančioms mokymo įstaigoms.
„Nuolat augantis gyvenimo tempas, sparčiai besivystančios technologijos, interneto galimybės, besikeičiantys keliautojų įpročiai reikalauja naujo, dinamiško profesinio mokymo, kuris atitiktų pasaulines mokslo ir technikos pažangos tendencijas... Mokslas apie viešbučius, tai mokslas apie svetingumą, nes viešbutis - mūsų šalies vizitinė kortelė, visų atvykusiųjų namai, nors ir laikini. Jaukumą juose kuria ten dirbantys žmonės ir tik nuo jų priklauso, kaip nusiteikęs svečias išvyks, o svarbiausia - ar sugrįš..."
Evalda Šiškauskienė, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė
"Pastaraisiais metais Lietuvoje vyksta itin aktyvi viešbučių plėtra. Iškyla būtinybė rengti naujus darbuotojus, kelti jų kvalifikaciją. Todėl ši laiku ir gerai parengta mokymo priemonė pravers viešbučių darbuotojams ir įstaigoms, ruošiančioms viešbučių bei turizmo specialistus."
Alvitis Lukoševičius, buvęs Lietuvos valstybinio turizmo departamento direktorius, ilgametis viešbučių vadovas
Turinys
1 skyrius SVETINGUMO INDUSTRIJOS PLĖTRA / 9
Viešbučių atsiradimas Lietuvoje / 11
Turizmas ir viešbučių verslas / 19
Apgyvendinimo paslaugos teikimo reikalavimai / 20
Viešbučių grupavimas / 24
Žvaigždučių skaičius / 27
Viešbučio pastatų architektūrinės geometrinės formos / 30
Tarptautinių viešbučių tinklai / 33
Viešbučių konsorciumai / 35
2 skyrius VALDYMO SUTARTYS / 37
Viešbučių valdymo modeliai / 37
3 skyrius VIEŠBUČIO DARBO ORGANIZAVIMAS / 40
Pagrindiniai viešbučio skyriai / 40
Viešbučio skyrių funkcijos / 42
4 skyrius ADMINISTRACIJA / 44
Funkcijos ir pareigos / 44
Viešbučio vadovas (direktorius) / 45
5 skyrius PERSONALO VALDYMAS / 49
Susirinkimai / 53
Darbuotojų pareigos / 55
Kaip kalbėti telefonu / 56
6 skyrius VIEŠBUČIO KAMBARIAI / 57
Kambarių tipai, kategorijos ir vaizdas pro langą / 57
Kambarių kainų tipai / 62
Maitinimo tipai viešbučiuose / 63
Viešbučių svečiai / 65
7 skyrius PRIĖMIMO TARNYBA / 68
Rezervavimo skyrius / 70
Priėmimo skyrius / 70
Verslo centras / 73
8 skyrius REZERVAVIMAS / 74
Pagrindiniai užsakymų būdai / 75
Garantuoti užsakymai / 75
Negarantuoti užsakymai / 76
Užsakymo priėmimas / 76
Kaip teisingai priimti užsakymą / 77
Perpildymas / 78
9 skyrius SVEČIŲ ATVYKIMAS / 82
Grupės atvykimas / 85
Ypatingieji svečiai / 87
Neįgalieji / 89
Jeigu svečias atvyko anksčiau / 89
Raktas ir svečio kortelė / 90
Pamestas ir (ar) sugadintas bagažas / 91
Nenumatyti atvejai / 91
Informacinė medžiaga / 92
10 skyrius SVEČIO IŠVYKIMAS / 94
Grupės išvykimas / 94
Vėlyvas išvykimas / 95
Neapmokėta sąskaita / 95
11 skyrius KREDITŲ KONTROLĖ / 96
12 skyrius VIEŠBUČIO VALDYMO PROGRAMINĖ ĮRANGA / 101
Viešbučių valdymo sistemos / 101
Centralizuotas interneto svetainių valdymas /103
Kompiuterinės viešbučio užsakymo (rezervavimo) sistemos / 104
13 skyrius PARDAVIMŲ SKYRIAUS DARBAS / 106
Sėkmingai dirbančio pardavimų skyriaus bruožai / 107
Telefoniniai tyrimai / 108
Vizitas, siekiant parduoti / 109
Turistų grupės užsakymas / 110
Užsakymo procedūros / 111
Renginių (konferencijų) užsakymas / 113
Patvirtinimo laiškas / 114
Savaitės ataskaita / 115
Renginio instrukciniai biuleteniai / 116
Kūrybiškos nuolaidos / 119
14 skyrius RINKODARA / 123
Reklama / 124
Brošiūros ir kita panaši medžiaga / 128
Informacija kambaryje / 129
Reklaminės akcijos ir specialūs pasiūlymai / 129
Ryšiai su visuomene / 130
Kainodara / 132
15 skyrius KAMBARIŲ ŪKIS / 133
Ekonomė / 133
Kambarinė / 135
Kambarių ruošos kambarys / 139
Skalbinių sandėliai / 140
Skalbykla / 140
16 skyrius VIEŠBUČIO RESTORANAS / 141
Restorano administratorius / 141
Kaip teisingai priimti užsakymą / 145
Svečių skundai /148
Virtuvė / 150
Meniu / 150
Pusryčiai / 152
Užsakymas į numerį / 153
Mini baras / 153
17 skyrius FINANSŲ SKYRIUS / 155
Buhalterinės apskaitos sistemos / 155
Biudžeto sudarymas / 156
Finansinės ataskaitos / 157
Auditas / 159
18 skyrius VIEŠBUČIO PRIEŽIŪRA IR EKSPLOATACIJA / 160
Kokybės kontrolė / 161
Interaktyvi televizija / 164
Pastato valdymo sistema /165
Materialinių išteklių taupymas / 166
19 skyrius APSAUGA / 167
20 skyrius KONFERENCIJŲ IR POKYLIŲ PATALPŲ NUOMA / 171
Patalpų kategorijos / 172
Vietų išdėstymas /172
21 skyrius PAJAMŲ VADYBA / 178
Pajamų valdymo būdai / 181
Rinkos segmentavimas pagal atvykimo tikslą / 181
Paklausa ir jos prognozavimas /183
Papildomi pardavimai / 184
Perpildymas / 184
Laisvų vietų kontrolės metodas /185
Kainodara / 185
Santrauka / 186
22 skyrius KELIOS NAUDINGOS VIEŠBUČIO VADYBOS FORMULĖS / 188
PRIEDAI / 195
1 priedas. Specialiųjų terminų žodynėlis / 197
2 priedas. Pagrindinės Lietuvos Respublikos turizmo įstatymo (1998 m. kovo 19 d. Nr. VIII-667) sąvokos (suvestinė redakcija nuo 2015 11 01) / 206
3 priedas. Viešbučių ir kelionių agentų praktinio bendravimo kodeksas / 208
4 priedas. Tipinė sutartis (pavyzdys) tarp viešbučio ir užsakovo dėl turistinės grupės apgyvendinimo / 219
5 priedas. Viešbučių ir motelių klasifikavimo reikalavimai (Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos direktoriaus 2013 m. vasario 28 d. įsakymas Nr. V-50) / 224
Klasifikavimo reikalavimų sąrašas / 228
Viešbučių ir motelių klasifikavimo vertinimo skalė / 247
6 priedas. Rekomendacinė viešbučio paslaugų rodyklė - viešbučio „X" informacinė knyga / 249
7 priedas. Apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų piktogramos / 266
LITERATŪRA / 269
Autorius: | Rimantas Miknius |
Leidėjas: | Versus aureus |
Išleidimo metai: | 2017 |
Knygos puslapių skaičius: | 272 |
Formatas: | 14x21, minkšti viršeliai |
ISBN ar kodas: | 9789955346708 |
Atsiliepimai išfiltruojami pasirinkus eilutę