Viskam extra -5% nuolaida su kodu: PIGU (išskyrus vadovėlius ir pratybas)
Galimas knygos brokas (gali būti likusi žymė nuo anksčiau ant knygos nugarėlės užklijuotos kainos, pageltę kai kurių knygų puslapiai, gali būti susilankstęs, subraižytas arba įplyšęs knygos viršelis).
Knygoje "Vieno stalo istorija" rasite keturis pagrindinius skyrius receptų, atspindinčių kintančias šeimos stalo tradicijas. Šios nuostabios knygos autorė, Rūta Repšienė, – konditerė, mama, žmona, svajotoja, gardžiųjų „Napoleono“ tortų kepėja ir šeimos restoranėlio „Fresh Friendly Family“ įkūrėja.
„Ši knyga neišgarsins autorės, nes ji jau ir taip garsi. Tai šeimos maistas, pagamintas specialistės, kurios profesionalumas paslėptas – paslėptas už Rūtos šypsenos ir už receptų lengvumo. Rūta gamina lietuvišką maistą vakarietiškai, iš labai gerų sudedamųjų dalių – todėl tai ne bobučių receptai, kur prie visko sviestas ir aliejus. Tai knyga, parašyta specialiai pasirengusios žinovės ir skirta virtuvės mėgėjams, kurie nenori lengviau: jie nori skaniau ir jie nori gaminti visai šeimai. Ir todėl tai ne valgio, o mažytės laimės receptai.“
Andrius Užkalnis
Knygoje "Vieno stalo istorija" rasite keturis pagrindinius skyrius ir receptų, atspindinčių kintančias šeimos stalo tradicijas:
· intensyviam gyvenimo būdui subalansuotų ir išvykoms pas draugus skirtų receptų jaunai dviejų asmenų šeimai;
· paprastai ir greitai paruošiamų valgių šeimai su mažais vaikais;
· sočių pietų ir vakarienių patiekalų receptų keturių asmenų šeimos stalui;
· nostalgiškų močiutės stalo kepinių bei desertų.
Mėgaukitės namie ruoštais valgiais, atraskite naujų skonių ir kurkite savo šeimos stalo istoriją!
AUTORĖS ŽODIS
Viskas prasidėjo dar tuomet, kai mane, mažą mergaitę, močiutė kviesdavo kartu kepti pyragus.
Mano močiutės pyragai buvo nepaprasti. Juk močiučių pyragai paprasti būti ir negali. Jie kvepia nuoširdumu, tikrumu, meile ir rūpesčiu. Kantrybe.
Tuomet savo mažomis rankutėmis bandydavau atkartoti kiekvieną įgudusių močiutės rankų judesį. Kai pyragas jau būdavo paruoštas, ji man paduodavo gaPaliuką likusios tešlos, ir aš iš jos lipdydavau anteles, kurias tupdydavau ant pyrago viršaus.
Taip mane augino ir formavo močiutė. Taip man buvo skiepijami tikrumas, rūpestis ir... meilė maistui.
Taip pat mano močiutė kepdavo „Napoleono" tortus. Ir man tai būdavo magijos viršūnė. Magijos, kurią aš troškau kada nors įvaldyti.
„Kada nors" atėjo labai netikėtai. Visgi, gyvenimas greitas.
Iš mažos mergaitės tapau jauna panele, tuomet studente bei darbuotoja. Dar po kelerių metų - žmona ir dviejų berniukų mama. Ir tuomet netikėtai suvokiau savo būties trapumą. Nusprendžiau, kad gyvenimas per trumpas daryti dalykus, kurie neturi magijos ir kuriuos darydama nesijaučiu magiškai.
Tolimesni žingsniai man jau buvo aiškūs. Iš lentynos išsitraukiau močiutės užrašų knygutę ir iškepiau savo pirmąjį „Napoleoną".
Tuomet sekė konditerijos mokslai, praktikos, stažuotės ir papildomi kursai.
Konditerija pakeitė mano gyvenimą.
Dabar aš esu ne tik žmona ir mama.
Aš esu Rūta, konditerė. Kepu „Napoleono" tortus ir tikiu, kad savo kuriamais konditerijos gaminiais galiu žmonėms praskaidrinti gyvenimą. Bent akimirkai.
Kad galėtume žmonių gyvenimus daryti dar šviesesnius, mudu su vyru atidarėme šeimos restoranėlį „Fresh Friendly Family". Tai erdvė, skirta šeimoms: tėvams pailsėti, vaikams padūkti ir visiems kartu susėsti prie bendro stalo.
Nes kas gi gali būti tikriau?
Ačiū močiutėms už tai, kad įnešė j mano gyvenimą daug magijos.
Ačiū mano vyrui ir vaikams, kad kasdien galiu susėsti su jais prie vieno stalo. Nes tai yra magiška.
Šiais intensyviais laikais nėra nieko tikriau ir nuostabiau nei visiems drauge valgyti.
Linkiu visiems gyventi taip, kad jų namų stalas galėtų papasakoti kuo daugiau nuostabių istorijų.
Autorius: | Rūta Repšienė |
Leidėjas: | Smaguris |
Išleidimo metai: | 2016 |
Knygos puslapių skaičius: | 240 |
Formatas: | 17x24, kieti viršeliai |
ISBN ar kodas: | 9786090400494-BR |
Atsiliepimai išfiltruojami pasirinkus eilutę