Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime
„Vieno kąsnio užkandžiai“ – jaunojo virtuvės meistro Pauliaus Strasevičiaus knyga, kurioje jis kviečia išmokti ruošti visų širdis pavergsiančius užkandžius.
Netikėtai užsuko svečiai ir jaučiatės įpareigoti kažką padėti ant stalo? Artėja didžiulės iškilmės – jubiliejus, krikštynos ar vestuvės? Užkandžiai, kaip teigia Paulius Strasevičius, yra puikus sprendimas, neužgožiantis žmonių bendravimo valgymu, tačiau ir nepaliekantis svečių tuščiais pilvais. Naujausioje savo knygoje jaunasis virtuvės šefas pristato virš šimto nedidukų užkandžių receptų. Užtepėles, suktinukus, vėrinukus gaminsite iš daržovių, vaisių ir mėsos, o viską vainikuos kepinių puokštė.
Paulius Strasevičius teigia, kad būtent užkandžiai yra didžiausia jo virtuvės aistra. Anot jo, šiandien nemaža dalis žmonių šventėse atsisako nukrautų stalų bei lėkščių su garuojančiais karštais patiekalais ir vietoj jų renkasi užkandžius. Tad pastarieji išgyvena tikrą populiarumo renesansą. Virtuvės meistras įsitikinęs, kad nėra progos, kada užkandžiai nebūtų tinkami – jų gausa, spalva, forma ir produktai yra ne tik skonio, bet ir aplinkos akcentas. Tinkamai paruošti, jie papuošia šventės erdvę, suteikia jai gyvumo.
Pauliaus Strasevičiaus teigimu, „Vieno kąsnio užkandžiai“ – universali knyga, tad sau „įkandamų“ receptų ras tiek virtuvės naujokai, tiek seniai joje besisukantys profesionalai. Pastarieji taip pat sužinos naujų gudrybių, praplės savo žinias ir atras vieną kitą naują idėją. Knygoje skaitytojams pateikiamas 101 receptas, tad užkandžių idėjų pasirinkimas platus.
Vieniems jų pagaminti užteks vos keleto minučių ir jais jau netrukus galėsite vaišinti netikėtai užsukusius svečius. Kitiems prireiks kantrybės, tačiau jie tikrai papuoš ypatingas progas ar šventes. Daugelis knygos receptų pasiduoda improvizacijoms, o pats Paulius Strasevičius pataria virtuvėje drąsiai eksperimentuoti. Juk maistas bei jo gamyba – malonumas ir smagiai praleistas laikas. Jis pataria gaminti kartu su bičiuliais, nes tai puikus ir turiningas laiko praleidimo būdas bei pramoga.
„Vieno kąsnio užkandžiai“ – jau ketvirtoji jauniausiu Lietuvos kulinaru tituluojamo Pauliaus Strasevičiaus knyga. Pirmoljoje jo knygoje "Pauliaus vaišės. Jauniausio Lietuvos kulinaro improvizacijos" galime susipažinti su patiekalais, kuriems nereikia nei begalės produktų, nei didelių įgūdžių, nei laiko. Čia dėmesio sulaukė tie, kas pietus ruošia namuose. Be to virtuvės meistras pasiūlė gausybę lengvai paruošiamų patiekalų receptų, kuriuos nesunkiai galima susikrauti į dėžutę ir mėgautis darbe pietų pertraukos metu - knyga "Superpietūs dėžutėje". Trečiojoje knygoje, skirtoje tortams, Paulius Strasevičius supažindina su šiais desertų karaliais ir kiekvienam metų savaitgaliui pasiūlo po vieną receptą. Virtuvės šefo knygų sąraše trūko tik vienos – skirtos užkandžiams.
Autorius: | Paulius Strasevičius |
Leidėjas: | Virtuvės knyga |
Išleidimo metai: | 2018 |
Knygos puslapių skaičius: | 224 |
Formatas: | 18x25, kieti viršeliai |
ISBN ar kodas: | 9786094730849 |
Atsiliepimai išfiltruojami pasirinkus eilutę