🚛 BLACK FRIDAY! Nemokamas pristatymas nuo 10€ į Venipak paštomatus. Daugiau čia >> 🔥 SUPER KAINŲ lentynos! Nuo -20% iki -80% pigiau! Naršykite čia >> 🔥

Ugnis. Kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją

-70% su kodu: PATOGU
„Los Angeles Times“ knygos premija
4,98 
Įprasta kaina: 16,59 
-70% su kodu: PATOGU
Kupono kodas: PATOGU
Akcija baigiasi: 2024-12-01
-70% su kodu: PATOGU
4,98 
Įprasta kaina: 16,59 
-70% su kodu: PATOGU
Kupono kodas: PATOGU
Akcija baigiasi: 2024-12-01
-70% su kodu: PATOGU
2024-11-30 16.589 InStock
Knygą turime sandėlyje
Nemokamas pristatymas į paštomatus lapkričio 27 d. užsakymams nuo 10,00 

Knygos aprašymas

Knyga „Ugnis: kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją“ apdovanota „Los Angeles Times“ knygos premija.
Nominuota Samuelio Johnsono apdovanojimui už geriausią negrožinės literatūros knygą.

„Nuostabus darbas. Wranghamo aiškiai ir suprantamai parašyta knyga apima įvairias sritis: mitybos mokslą, paleontologiją, beuodegių beždžionių ir medžiotojų-rankiotojų bendruomenių elgesio tyrimus. Visa tai pateikiama kaip įspūdinga kelionė po gamtos ir maisto gaminimo istoriją, kartu aptariant kulinarijos vaidmenį žmogaus gyvenime.“
Publishers Weekly

Antropologijos profesoriaus Richardo Wranghamo nuomone, žmonijos evoliucijos sėkmę nulėmė terminis maisto apdorojimas. Jo įsitikinimu, esminė transformacija mūsų evoliucijoje įvyko pereinant nuo žalio prie termiškai apdoroto maisto. Kai tik buvo prisijaukinta ugnis, laiką, kurį iki tol mūsų protėviai skirdavo žaliam maistui kramtyti, skyrė medžioklei ar stovyklavietei prižiūrėti.

R. Wranghamas analizuoja mūsų protėvių mitybą, jos kaitą amžių tėkmėje, pateikia svarbių įžvalgų apie tai, kaip pasidarėme socialūs, o maisto gaminimas tapo poravimosi pagrindu ir paskatino namų ūkių formavimąsi.

Knygoje „Ugnis: kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją“ pateikta evoliucijos teorija kelia diskusijas ir kviečia apmąstyti dabartinius mūsų valgymo įpročius.

Kada mūsų protėviai pradėjo apdoroti maistą?
Kodėl mums patinka duoną supjaustyti riekelėmis?
Kodėl mėgstame minkštą maistą?
Kaip žmogaus kūnas prisitaikė valgyti termiškai apdorotą maistą?

„Šioje moksliniais tyrimais pagrįstoje ir puikiai parašytoje knygoje Richardas Wranghamas pateikė trūkstamą grandį žmogaus evoliucijoje.“
Edwardas O. Wilsonas, Harvardo universitetas

Informacija

Pavadinimas originalo kalba: Catching Fire: How Cooking Made Us Human
Autorius: Richard Wrangham
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2021
Knygos puslapių skaičius: 304
Formatas: 14x21, kieti viršeliai
ISBN ar kodas: 9786090145791
Vertėjas: Navickas, Dominyka Marija Navickaitė
Iš kokios kalbos versta: anglų

Pirkėjų atsiliepimai

Atsiliepimai išfiltruojami pasirinkus eilutę

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
4 2 atsiliepimai
Rašyti atsiliepimą

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

2021-06-21

Na tokia truputį sudėtinga. Negaliu sakyt, kad neįdomi. Bet sudėtinga.

2021-06-16

Dviprasmiškos mintys man kyla perskaičius šią knygą. Buvo tikrai įtraukiančių, įdomių dalių. Tačiau kai kurias tiesiog norėjosi perversti ir negaišti laiko.