Užsisakykite iki gruodžio 23d. 15:30 val. ir atsiimkite užsakymus pirmadienį iki 16 val. - patogupirkti.lt sandėlyje Vilniuje, Kalvarijų g. 143 Daugiau  ČIA >>

Šventinės dovanos mobile 🔥 SUPER KAINŲ lentynos! Nuo -20% iki -80% pigiau! Naršykite čia >>  🔥
Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime

Knygos aprašymas

Kodėl daugelis žmonių jaučiasi prastai net tada, kai taiko vieną ar kitą dietą? Todėl, kad svarbiausia ne vien tinkamai maitintis, bet ir tinkamu laiku.

Neabejojame: ši knyga, pagrįsta vertinga ilgamete autoriaus patirtimi, išsamiomis žiniomis, tikrai padės Jums žvaliai jaustis ir sveikai gyventi!


Kim da Silva yra kineziologas ir Healing Tao mokytojas. Konsultuodamas apie mitybą, jis remiasi gausia patirtimi, kurią įgijo ilgą laiką atlikdamas tiriamąjį darbą maisto produktų chemijos, mikrobiologijos ir botanikos srityje.

Ši knyga "Tinkama mityba tinkamu laiku" yra autoriaus asmeninės patirties vaisius. Kim da Silva pats dvylika metų laikėsi įvairių dietų, taigi, patyrė jas savo kailiu. Jis priėjo prie išvados: esmė yra ne dieta arba „geresnė" dieta, o „tinkama mityba tinkamu laiku".Dėl glaudaus gydomosios mitybos ir gamtos mokslų ryšio čia pateiktos mitybos rekomendacijos ir direktyvos stebėtinai gerai realizuojamos kasdienėje praktikoje.


Iš vokiečių kalbos vertė Valentina Čeponienė

Pratarmė

Pratarmė


Bejėgiškumas! Įvairiausių mitybos rekomendacijų pasiūla nuolat didėja, o netikrumas auga. Kasdien pasirodo nauji pranešimai apie aplinkos užteršimą ir tam tikras, mūsų mitybai visiškai nederančias medžiagas. Pateikiamos prieštaringiausios rekomendacijos, ką būtinai turime valgyti ir ko valgyti negalima, kokia dieta mums tinka ir kokių papildų reikia mūsų mitybai. Šiose mitybos rekomendacijų džiunglėse kuriasi įvairiausios grupuotės, atstovaujančios visiškai priešingiems požiūriams. Tačiau šiose įvairiose rekomendacijose visiškai neatsižvelgiama į mitybos alergijos ir organų energijos aspektus, tiksliau, akupunktūros meridianų aspektą.

Dauguma žmonių jaučia, kad mityba netinka ir ją būtina keisti, tačiau nežino, nuo ko pradėti. Jie ima taikyti kokį nors mitybos metodą, ir tuo pat metu prasideda stresas. Tikriausiai jiems atrodo, kad kuo didesnį stresą patiria pertvarkydami savo mitybą, tuo geresnis poveikis. Maisto produktai bemat tampa nemaloniais vaistais.

Šioje knygoje nepostuluojama nauja dieta ar nauja dogma, o pabrėžiama, kad tam tikri maisto produktai valgytini tik tam tikru laiku. Taip mūsų kūne paremiamas fiziologinis procesas (mūsų organų ir organų funkcijų sąveika), ir mes skatiname jo savigydos pastangas. Ši knyga yra sumanyta kaip darbo knyga ir naudotina kasdien. Jei įvairūs nauji pasiūlymai ir sukelia prieštaravimą ar emocijas, kažkas gali pasikeisti ik praktiškai realizavus tai, kas perskaityta. Mano tikslas ne prisidėti prie tolesnių diskusijų, o paskatinti kiekvieną žmogų veikti pagal devizą: dvi keturias savaites išbandyti ir pažiūrėti, kas atsitiks, arba kas atsitiks, jei vėl grįšime prie „įprasto".

Įvadas

Įvadas


Garsus Sokrato posakis „gyvename ne tam, kad valgytume, o valgome, kad gyventume" yra bendro išsilavinimo dalis, tačiau į jį, kaip pagrindinį elgsenos principą, per mažai kreipiamas dėmesys.

Šiandien mūsų valgymo elgsena turi tiek daug aspektų, kad žinome juos tik iš dalies. Valgių spektras siekia nuo prancūzų Nouvelle cousine iki vokiečių visaverčio maisto. Valgymu piktnaudžiaujama ir emociniam balansui arba sielai paguosti. Paminėtinos įvairiausios dietos, skirtingi požiūriai į jas ir tikslai: sulieknėti, būti sveikam, turėti standžią odą, tinkamą figūrą bikiniui ir maudymosi kostiumėliui dėvėti, slidinėti ir kt. Šiomis ir panašiomis antraštėmis atkreipiamas mūsų dėmesys į vis naujesnę, geresnę, daugiau sėkmės žadančią dietą. Tačiau tuomet mus ištinka kitas stresas, nes reikia laikytis tam tikros dietos.

Gerokai sau palengvintume atsižvelgdami į nustatytą organų virškinimo laiką ir taip suderindami su organizmo fiziologiniu procesu. Iš kineziologijos žinome, kad balansavimo metodas, šiuo atveju mitybos rekomendacija, visuomet turi padėti mūsų organizmui. Balansavimo metodas neturėtų kelti mums ir mūsų kūnui streso. Dažnas dietos laikymasis kelia didesnį stresą nei netinkama mityba.

Informacija

Autorius: Kim da Silva
Leidėjas: Algarvė
Išleidimo metai: 2006
Knygos puslapių skaičius: 208
Formatas: 12x18, minkšti viršeliai
ISBN ar kodas: 9955-604-55-7

Pirkėjų atsiliepimai

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti