Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime
"Laikausi šokoladinės dietos, kuriai, man regis, turėčiau būti dėkinga dėl savo sveikatos. Tiesa, nevartoju jo be proto ar apdairumo. Atrodytų, kad mano temperamento žmogui apskritai ne itin derėtų jį vartoti. Tačiau jis toks mielas ir skanus. Ruošiu jį namuose, todėl jis niekuo negali man pakenkti. Neretai pagalvoju, kad jei man tektų laimė dar kartą jus pamatyti, aš priversčiau jus nuolatos jį vartoti ir jūs prisipažintumėte, kad sveikatai negali būti nieko geresnio. Tai tikra šokolado panegirika!"
Iš Mari de Vilar, Prancūzijos ambasadoriaus žmonos, laiško draugui, 1680.
"Tikroji šokolado istorija", kurią parašė antropologė, maisto istorikė Sofi Ko ir jos vyras, antropologijos profesorius emeritas Maiklas Ko, sužavėjo daugybę saldumynų mėgėjų ne tik įdomios ir patikimos informacijos gausa, bet ir sklandžiu pasakojimu, patraukliomis iliustracijomis.
Knygoje archeologiniu, botaniniu ir socialiniu ekonominiu aspektu atskleidžiama stebėtinai ilga ir intriguojanti „dievų maisto“ istorija, prasidedanti Meksikos džiunglėse maždaug prieš 4000 metų. Vėliau šokoladas, actekų naudotas kaip valiuta, per Ispaniją pasiekė ir Europos krantus bei greitai tapo mėgstamiausiu aristokratų gėrimu. XIX a. dėl industrializacijos ir masinės gamybos šis gėrimas prarado jį gaubusią mistinę aurą... Kol mūsų laikais buvo iš naujo įvertintas.
Iš anglų kalbos vertė Kristina Gudelytė
TAIP PAT SKAITYKITE - "Tikroji arbatos istorija"
Knygų komplektas "Tikroji šokolado istorija + Tikroji arbatos istorija"
Autorius: | Sophie D. Coe, Michael D. Coe |
Leidėjas: | Mintis |
Išleidimo metai: | 2007 |
Knygos puslapių skaičius: | 280 |
Formatas: | 16x24, minkšti viršeliai |
ISBN ar kodas: | 9785420016299 |
Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti