✅ Žaislai ir žaidimai -25% PIGIAU! Naršykite čia >> ✅
Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime
„Skonio fiziologija“ – garsus XIX a. pradžios kūrinys, cituojamas daugelyje solidžių kulinarijos knygų. Vieni „Skonio fiziologijos“ skyriai yra gastronominiai ir kitokie autoriaus memuarai, kiti – mokslinio traktato parodija. Šmaikščiai parašytuose puslapiuose rasime ne tik kulinarijos istorijos žinių ir receptų, bet ir smagių autoriaus prisiminimų, juokingų istorijų, aforizmų.
· Skonio apibrėžimas
· Gastronomijos kilmė
· Erotinės trumų galios
· Cukraus panaudojimas
· Kavos paruošimo būdai
· Šokolado savybės
· Gėrimų poveikis
· Kas yra gurmaniškumas
· Apie stalo malonumą
· Apie poilsį, miegą, sapnus
· Nutukimo priežastys ir gydymas
J. A. Brillat-Savarin (Antelmas Brija-Savarenas, 1755–1826), prancūzų intelektualas, kilęs iš aristokratų giminės, mokėjo kelias kalbas ir domėjosi daugeliu mokslų: archeologija, astronomija, chemija, medicina, gastronomija. Po nesėkmingos politinės ir administracinės karjeros 1794 m. atsidūrė Jungtinėse Valstijose, čia uždarbiavo duodamas muzikos pamokas ir virėjaudamas. Gyveno linksmai, vaikščiojo į restoranus, dalyvavo šventėse, rasdavo laiko smagiai draugijai. 1796 m. grįžo į Prancūziją, tapo kasacinio teismo teisėju, vėliau pakeitė ne vieną darbo vietą, kol 1811 m. grįžo dirbti į skundų rūmus ir šio posto nebepaliko.
Brillat-Savarinas buvo tikras paryžietis – dalyvavo visuose svarbiausiuose sostinės įvykiuose, mėgo prabangų gyvenimą, aukštuomenės salonus. Anonimiškai išleidęs veikalą „Skonio fiziologiją“ vos pora mėnesių prieš mirtį, jau nebegalėjo pasidžiaugti savo kūrinio sėkme.
Autorius: | J. A. Brillat-Savarin |
Leidėjas: | Alma littera |
Išleidimo metai: | 2008 |
Knygos puslapių skaičius: | 368 |
Formatas: | 20x25, kieti viršeliai |
ISBN ar kodas: | 9955381716 |
Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti