✅ Žaislai ir žaidimai -25% PIGIAU! Naršykite čia >> ✅

🚛 Nemokamas pristatymas nuo 20€ į paštomatus. Daugiau čia >> 🔥 SUPER KAINŲ lentynos! Nuo -20% iki -80% pigiau! Naršykite čia >> 🔥

Šimto žingsnių kelionė. Nuo Bombėjaus iki Paryžiaus

Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime

Knygos aprašymas

"Šimto žingsnių kelionė“ – šilta, įtraukianti, įkvepianti ir romantiška. Tai knyga apie apie maistą ir apie meilę, parodanti, kad tikri dalykai visada bus svarbiau už šlovę ir pinigus."
Beata Nicholson

Spalvomis ir prieskonių kvapais alsuojantis Richard C. Morais tarptautinis grožinės literatūros bestseleris “Šimto žingsnių kelionė nuo Bombėjaus iki Paryžiaus” pasakoja apie talentingą virėją indą Hasaną Hadžį, virtuvėje kuriantį neįtikėtinus stebuklus. Tai knyga apie maistą, meilę ir tuo pačiu meilę pačiam maistui, parodanti, kad tikri dalykai visada bus svarbesni už pripažinimo šlovę ir piniginę sėkmę.

Nuo pat pirmųjų puslapių knygos „Šimto žingsnių kelionė nuo Bombėjaus iki Paryžiaus“ siužetas užburia egzotiško maisto kvapais. Pagrindinis veikėjas Hasanas Hadžis savo šeimos istoriją — kas, kaip ir kodėl juos sieja su maisto gaminimu — pradeda pasakoti iš mažo berniuko perspektyvos. Iš triukšmingo Bombėjaus, egzotiškais skoniais persmelktu pasakojimu, Richard C. Morais iš pradžių trumpam nukelia skaitytoją į lietingąjį Londoną, o tolimesni kelionės žingsniai veda į ramų ir nuošalų Prancūzijos miestelį Liumjerą, kuris garsėja dvi „Michelin“ žvaigždutes turinčiu, savininkės madam Malori valdomu, prabangiu restoranu.

Triukšmingąjai indų Hadžių šeimai apsistojus Liumjere ir atidarius kariu kvepiantį indišką restoraną tiesiog kitoje gatvės pusėje nuo miestelio įžymybės, knygos herojaus laukia išbandymai mėginant atrasti savo vietą aukštojoje prancūzijos virtuvėje. Gretimais esančių restoranų konkurencinė kova netrunka atskleisti jaunojo Hasano Hadžio, kurį nuo ankstyvos vaikystės nuolat lydėjo užburiantys virtuvės kvapai ir senelio restorano Bombėjuje triukšmas, kulinarinius talentus. Išpuoselėtu skoniu pasižyminti madam Malori nepaprastus jaunojo šefo sugebėjimus virtuvėje pastebi iš karto ir pasiryžta jaunuolį Hadžį pamokyti prancūziškos virtuvės subtilybių, kas galiausiai nuveda jį į aukščiausio lygmens virtuvės šefų rojumi vadinamą Paryžių.

Šis trumpas aprašymas tik patvirtina, jog „Šimto žingsnių kelionė nuo Bombėjaus iki Paryžiaus“ yra nuostabus šiuolaikinės užsienio literatūros pavyzdys, kuriame parodomas dviejų labai skirtingų pasaulių susidūrimas. Romano autorius Richard C. Morais supriešina dvi labai skirtingas kultūras, atstovaujamas indiškų skonių, spalvų ir garsų bei prancūziškos elegancijos ir rafinuotumo. Šis žanras įkvėps ne tik daugiau gaminti ir domėtis skirtingomis pasaulio virtuvėmis, bet ir vertinti maisto gaminimą kaip kultūrinį reiškinį ir kūrybą.

Knygos santrauka ir trumpa apžvalga žada puikią istoriją ne tik apie kelionę į savo svajones, bet ir į savęs pažinimą per svetimas kultūras.

Informacija

Pavadinimas originalo kalba: The Hundred-Foot Journey
Autorius: Richard C. Morais
Leidėjas: Sofoklis
Išleidimo metai: 2015
Knygos puslapių skaičius: 336
Formatas: 14x21, kieti viršeliai
ISBN ar kodas: 9786094441455
Vertėjas: Audronė Jonikienė
Iš kokios kalbos versta: anglų

Pirkėjų atsiliepimai

Atsiliepimai išfiltruojami pasirinkus eilutę

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
5 5 atsiliepimai
Rašyti atsiliepimą

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

2022-01-27

rekomenduoju, lengvai susiskaitė, įtraukė

2021-09-20

Knygoje pagrindinė tema yra emigrantų gyvenimas. Pagrindinis veiksmas vyksta tarp Prancūzijos ir Indijos virtuvių. Pasakojimas sklandžiai veda į Hadžio pasiekimus prancūziškoje virtuvėje, kaip jam pavyko tapti pripažintu, už savo talentus ir sunku triūsą. Maisto gaminimas aprašomas su tokiu pašaukimu ir aistra, kad net pačiai norisi šokti nuo sofos ir pult išbandyti kokį naują receptą savoje virtuvėje :)

2021-09-15

Puiki knyga, rekomenduoju paskaityti

2021-08-31

Buvo įdomu paskaityti apie įvairių šalių šefus, jų patirtis ir skirtumus tarpusavyje, man patiko, rekomenduoju paskaityti kiekvienam

2021-08-24