✅ Žaislai ir žaidimai -25% PIGIAU! Naršykite čia >> ✅
Paulius Jurkevičius – politikos, gastronomijos temų apžvalgininkas, žurnalistas, knygų autorius, Italijos užsienio žurnalistų asociacijos „Associazione della Stampa Estera in Italia“ narys. Buvo dienraščio „Lietuvos rytas“ korespondentas Romoje ir Vatikane. Jo apžvalgos publikuojamos žurnaluose „Verslo klasė“, „Veidas“, žinių portaluose www.15min.lt, www.delfi.lt ir kitur.
Jurga Jurkevičienė – ilgametė aukštosios mados apžvalgininkė, žurnalistė, knygų autorė, publikavusi gausybę straipsnių Lietuvos ir Italijos spaudoje, naujienų portaluose. Ji − nepakeičiama Romos ir Milano mados savaičių ambasadorė, su kuria mielai bičiuliaujasi tokie stiliaus „dievai“, kaip Giorgio Armani, Donatella Versace, Domenico Dolce bei Stefano Gabbana.
Kone du dešimtmečius praleidę Italijoje, J. ir P. Jurkevičiai įkūrė restoraną „Pas Jurgą ir Paulių“. Jau penkerius metus restoranas veikia Romoje, o bene dešimtmetį skaičiuoja jų išvažiuojamosios vakarienės į Lietuvą ir kitas pasaulio šalis.
Kas turėjo atsitikti, kad neilgai trukus vakarienių restorane „Pas Jurgą ir Paulių“ imtų prašyti ne tik mūsų draugai italai, bet ir keliautojai, atvykę į Romą iš Lietuvos, JAV, Prancūzijos, Vokietijos, Graikijos? Kad gandas iš lūpų į lūpas netruktų pasklisti? Kad lietuvės rastų būdą, kaip perauklėti gastronomija nesidominčius šeimos vyrus, į savotišką intelekto kelionę − tarsi į grand tour − imtų siųsti savo atžalas, tėvus? Kad nustūmę į šalį kitus prioritetus staiga imtų mokytis tyro alyvuogių aliejaus, pastos, rizoto, vyno, kavos kokybės paslapčių, ragauti, derinti, klausti, nesutikti, diskutuoti?..
Restorane „Pas Jurgą ir Paulių“ jūs atsidursite prie stalo ne tik pavalgyti, bet ir būsite gastrokonkurso teisėjai! Ragausite ir vertinsite mūsų meistriškumą čia ir dabar − atvirai, be baimės, pasitikėdami tik savo pačių išlavintu skoniu, rimtai argumentuodami.
Knygoje „Restorane „Pas Jurgą ir Paulių“ rasite ir receptų, ir daug informacijos apie maistą. Rasite ir tai, ko nėra nė vienoje receptų knygoje, − gastronomijos terminų žodynėlį italų kalba. Suprasite, kaip derinti patiekalus su alyvuogių aliejumi.
Mes patys suteikėme savo restoranui sparnus. Tikrąja žodžio prasme. Restoranas „Pas Jurgą ir Paulių“ pakeitė kryptį ir iš Romos ėmė skristi į įvairiausius Lietuvos miestus, juose įsikūrusius restoranus. Lietuvoje surengėme daugiau kaip 100 edukacinių vakarų.
Kviečiame į nepaprastą skonio kelionę!
„Jurga ir Paulius Jurkevičiai – be abejonės, geriausiai apie Italiją išmanantys Lietuvos žurnalistai. Džiaugiuosi, kad turime knygą, kurioje ne tik pačių patikrinti ir išgyventi itališkosios gastronomijos skoniai, svarbūs receptai, bet ir daug dėmesio tyram kokybiškam alyvuogių aliejui.“
Beata Nicholson, žurnalo „Beatos virtuvė“ leidėja
„Jurga ir Paulius išvyko į „medžioklę“ Italijoje − ieškojo pačių žaviausių vietelių ir jas sudėjo į knygą, suteikiančią didžiausią malonumą.“
Jesper Storgaard Jensen, „Associazione Stampa Estera“, „Gruppo del Gusto“ – Užsienio žurnalistų asociacijos narys, „Skonio grupės“ kolega, Danijos rašytojas, žurnalistas
„Sovietmetis sunaikino gastronominę Lietuvos tradiciją. Po truputį ją vėl atrandame. Jurkevičių šeimos knyga veda mūsų maisto kultūrai svarbiais itališkos virtuvės takais: per alyvmedžių ūkius, ragaujant traškią duoną, pjaustant spalvinguosius pomidorus, paprikas ir baklažanus, „gliaudant“ artišokus, ieškant trumų, gaminant pastą...“
Rimvydas Laužikas, Vilniaus universiteto profesorius, gastronomijos istorikas
„Praėjo nemažai laiko, bet iki šiol prisimename visus vakarienės Romoje „Pas Jurgą ir Paulių“ ingredientus – šviežutėlius ančiuvius, pinijas, Jų Didenybę artišokus, gorgonzolą, puikiai parinktą vyną. Meistriškai suderinti skoniai! Klausimas tik vienas: kada kartojam?“
Jurgita ir Audrius Morkūnai, profesionalūs gidai, Kreta
Autorius: | Paulius Jurkevičius, Jurga Jurkevičienė |
Leidėjas: | Aukso pieva |
Išleidimo metai: | 2020 |
Knygos puslapių skaičius: | 320 |
Formatas: | 22x28, puskiečiai viršeliai |
ISBN ar kodas: | 9786098105544 |
Atsiliepimai išfiltruojami pasirinkus eilutę