Viskas iki 4,99€ + knygos su defektais! Naršykite ČIA >>
Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime
Knygos "Priešvėžiniai maisto produktai ir receptai" tikslas - ne tik priminti, kiek daug sveika mityba gali aktyviai prisidėti prie geros savijautos ir ligų prevencijos, bet ir pasiūlyti konkrečias priemones tos mitybos principams pritaikyti praktiškai, kasdieniame gyvenime, paprastų, greitų, ekonomiškų ir gardžių patiekalų pagalba.
Išsami vėžio priežasčių analizė rodo, jog apytikriai trečdalis vėžio atvejų yra tiesiogiai susiję su netinkama mityba. Šios knygos autoriai, profesorius Richard Beliveau ir mokslinis bendradarbis Denis Gingras, pateikia ir apibendrina naujausius mokslinius tyrimus, įrodančius tinkamos, tam tikrais principais ir produktais pagrįstos mitybos įtaką rizikos susirgti atskirų organų vėžiu mažinimui. Knygoje išsamiai atskleidžiamas mechanizmas, kaip mityba stabdo arba skatina nutukimo, uždegimo ir galiausiai vėžio vystymosi procesus.
Stebuklu nežadama; vietoj to jau pačioje knygos pradžioje pabrėžiama, kad vėžys - tai liga, su kuria kiekvienam žmogui reikia pačiam kovoti kasdien, nepriklausomai nuo amžiaus ir sveikatos būklės. Viena iš svarbiausių tos kovos priemonių - tinkamų maisto produktų ir atitinkamo mitybos režimo pasirinkimas. Būtent tie maisto produktai, kurie, remiantis tyrimų rezultatais, turi veiksmingiausią priešvėžinį poveikį, ir pristatomi šioje knygoje.
Ir išmintingiausiai elgiasi tas, kuris valgydamas derina valgio naudingumą su malonumu, ir kuris valgo ne vien siekdamas kasdien užpildyti savo organizmą tam tikru kalorijų kiekiu, bet kartu ir norėdamas patirti malonumą bei tikrą valgomo maisto skonį. Šia prasme knygos "Priešvėžiniai maisto produktai" autoriai, pateikdami daugiau kaip 160 įvairiausių receptų, kuriuos priešvėžinį poveikį turinčių produktų pagrindu sukūrė įvairias pasaulio kulinarines tradicijas atstovaujantys kulinarijos meistrai, neabejotinai įrodo, kad tuos produktus galima vartoti kasdien. Jie niekada nenusibos, nes iš jų galima pagaminti daugybę gardžiausių gurmaniškų patiekalų!
Iš prancūzų kalbos vertė Renata Paksienė
TURINYS
ĮŽANGA / 8
PIRMA DALIS / 11
1. Vėžys - tai liga, su kuria reikia kovoti kasdien / 13
2. Vėžys... Ląstelių aplinkos klausimas / 27
3. Nutukimas - didžiulė problema / 37
4. Mityba - vėžio prevencijos šerdis / 47
ANTRA DALIS / 57
5. Jūros dumbliai, kad vėžys žūtų dainuojant sirenoms / 59
6. Grybų magija / 67
7. Linų sėmenys - geresnės apsaugos nuo vėžio sukūrimui / 77
8. Prieskoniai ir kvapniosios medžiagos suteikia skonį ir apsaugą nuo vėžio / 83
9. Probiotikai - bakterijos, kurios nori mums gero? / 91
10. Ar žinote, kad reikia valgyti kopūstus? / 100
11. Česnakų šeima - vėžio atgrasymui / 102
12. Soja - neprilygstamas priešvėžinių fitiestrogenų šaltinis / 104
13. Pomidoras ir prostatos vėžys: paslaptis slypi padaže! / 106
14. Uogos - didieji vėžio priešai / 108
15. Citrusiniai vaisiai reiškia daug daugiau nei vitaminus! / 110
16. Žalioji arbata slopina vėžį / 112
17. Raudonasis vynas - kasdienis matūzalio gėrimas? / 114
18. Šokoladas : prevencijos derinimas su aistra / 116
TREČIA DALIS / 119
19. O dabar prie puodų! / 121
Pusryčiai ir priešpiečiai / 122
Lengvi užkandžiai / 126
Užkandžiai / 137
Sultiniai, sriubos, trintos sriubos / 144
Pirmieji patiekalai / 160
Pagrindiniai patiekalai / 174
Padažai it prieskoniai / 210
Garnyrai / 212
Salotos / 230
Desertai / 254
PADĖKOS / 266
BIBLIOGRAFIJA / 267
RECEPTŲ RODYKLĖ / 268
DALYKINĖ RODYKLĖ / 269
Autorius: | Richard Beliveau, Denis Gingras |
Leidėjas: | Famoda |
Išleidimo metai: | 2013 |
Knygos puslapių skaičius: | 270 |
Formatas: | 22x22, minkšti viršeliai |
ISBN ar kodas: | 9786099552002 |
Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti