Viskas iki 4,99€ + knygos su defektais! Naršykite ČIA >>

Nemokamas pristatymas nuo 20€ į paštomatus Lietuvoje * 🔥 SUPER KAINŲ lentynos! Nuo -20% iki -80% pigiau! Naršykite čia >>  🔥
Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime

Knygos aprašymas

Knygos "Priešvėžiniai maisto produktai ir receptai" tikslas - ne tik priminti, kiek daug sveika mityba gali aktyviai prisidėti prie geros savijautos ir ligų prevencijos, bet ir pasiūlyti konkrečias priemones tos mitybos principams pritaikyti praktiškai, kasdieniame gyvenime, paprastų, greitų, ekonomiškų ir gardžių patiekalų pagalba.

Išsami vėžio priežasčių analizė rodo, jog apytikriai trečdalis vėžio atvejų yra tiesiogiai susiję su netinkama mityba. Šios knygos autoriai, profesorius Richard Beliveau ir mokslinis bendradarbis Denis Gingras, pateikia ir apibendrina naujausius mokslinius tyrimus, įrodančius tinkamos, tam tikrais principais ir produktais pagrįstos mitybos įtaką rizikos susirgti atskirų organų vėžiu mažinimui. Knygoje išsamiai atskleidžiamas mechanizmas, kaip mityba stabdo arba skatina nutukimo, uždegimo ir galiausiai vėžio vystymosi procesus.

Stebuklu nežadama; vietoj to jau pačioje knygos pradžioje pabrėžiama, kad vėžys - tai liga, su kuria kiekvienam žmogui reikia pačiam kovoti kasdien, nepriklausomai nuo amžiaus ir sveikatos būklės. Viena iš svarbiausių tos kovos priemonių - tinkamų maisto produktų ir atitinkamo mitybos režimo pasirinkimas. Būtent tie maisto produktai, kurie, remiantis tyrimų rezultatais, turi veiksmingiausią priešvėžinį poveikį, ir pristatomi šioje knygoje.

Ir išmintingiausiai elgiasi tas, kuris valgydamas derina valgio naudingumą su malonumu, ir kuris valgo ne vien siekdamas kasdien užpildyti savo organizmą tam tikru kalorijų kiekiu, bet kartu ir norėdamas patirti malonumą bei tikrą valgomo maisto skonį. Šia prasme knygos "Priešvėžiniai maisto produktai" autoriai, pateikdami daugiau kaip 160 įvairiausių receptų, kuriuos priešvėžinį poveikį turinčių produktų pagrindu sukūrė įvairias pasaulio kulinarines tradicijas atstovaujantys kulinarijos meistrai, neabejotinai įrodo, kad tuos produktus galima vartoti kasdien. Jie niekada nenusibos, nes iš jų galima pagaminti daugybę gardžiausių gurmaniškų patiekalų!

Iš prancūzų kalbos vertė Renata Paksienė

TURINYS

ĮŽANGA / 8

PIRMA DALIS / 11

1. Vėžys - tai liga, su kuria reikia kovoti kasdien / 13

2. Vėžys... Ląstelių aplinkos klausimas / 27

3. Nutukimas - didžiulė problema / 37

4. Mityba - vėžio prevencijos šerdis / 47

ANTRA DALIS / 57

5. Jūros dumbliai, kad vėžys žūtų dainuojant sirenoms / 59

6. Grybų magija / 67

7. Linų sėmenys - geresnės apsaugos nuo vėžio sukūrimui / 77

8. Prieskoniai ir kvapniosios medžiagos suteikia skonį ir apsaugą nuo vėžio / 83

9. Probiotikai - bakterijos, kurios nori mums gero? / 91

10. Ar žinote, kad reikia valgyti kopūstus? / 100

11. Česnakų šeima - vėžio atgrasymui / 102

12. Soja - neprilygstamas priešvėžinių fitiestrogenų šaltinis / 104

13. Pomidoras ir prostatos vėžys: paslaptis slypi padaže! / 106

14. Uogos - didieji vėžio priešai / 108

15. Citrusiniai vaisiai reiškia daug daugiau nei vitaminus! / 110

16. Žalioji arbata slopina vėžį / 112

17. Raudonasis vynas - kasdienis matūzalio gėrimas? / 114

18. Šokoladas : prevencijos derinimas su aistra / 116

TREČIA DALIS / 119

19. O dabar prie puodų! / 121

Pusryčiai ir priešpiečiai / 122

Lengvi užkandžiai / 126

Užkandžiai / 137

Sultiniai, sriubos, trintos sriubos / 144

Pirmieji patiekalai / 160

Pagrindiniai patiekalai / 174

Padažai it prieskoniai / 210

Garnyrai / 212

Salotos / 230

Desertai / 254

PADĖKOS / 266

BIBLIOGRAFIJA / 267

RECEPTŲ RODYKLĖ / 268

DALYKINĖ RODYKLĖ / 269

Informacija

Autorius: Richard Beliveau, Denis Gingras
Leidėjas: Famoda
Išleidimo metai: 2013
Knygos puslapių skaičius: 270
Formatas: 22x22, minkšti viršeliai
ISBN ar kodas: 9786099552002

Pirkėjų atsiliepimai

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti