Viskas iki 4,99€ + knygos su defektais! Naršykite ČIA >>

Nemokamas pristatymas nuo 20€ į paštomatus Lietuvoje * 🔥 SUPER KAINŲ lentynos! Nuo -20% iki -80% pigiau! Naršykite čia >>  🔥
-10% su kodu: PATOGU
10,56 
Įprasta kaina: 11,74 
-10% su kodu: PATOGU
Kupono kodas: PATOGU
Akcija baigiasi: 2025-01-11
-10% su kodu: PATOGU
10,56 
Įprasta kaina: 11,74 
-10% su kodu: PATOGU
Kupono kodas: PATOGU
Akcija baigiasi: 2025-01-11
-10% su kodu: PATOGU
2025-01-31 11.736 InStock
Knygą turime sandėlyje
Nemokamas pristatymas į paštomatus sausio 7 d. užsakymams nuo 20,00 

Knygos aprašymas

Italų dvasininkai A. Ciuccis ir P. Sartoras atgaivino Šventajame Rašte randamus ir Artimųjų Rytų kulinariniam paveldui priklausančius patiekalų receptus.

Andrėja Čiučis (Andrea Ciucci) ir Paulas Sartor (Paolo Sartor) yra Milano vyskupijos kunigai. Jie mėgsta gaminti tiek sau, tiek ir draugams (ypač pirmasis) ir valgyti (ypač antrasis). Šioje knygoje jie įgyvendino savo idėją atgaivinti Šventajame Rašte randamus patiekalų receptus ir pateikti juos skaitytojams atnaujintus, lydimus Šventojo Rašto istorijų bei žinių apie biblinių laikų izraelitų kultūrą.
Tai suteikia progą į maisto gaminimą pažvelgti iš istorinės, etinės ir netgi iš eschatologinės perspektyvos.
Ši knyga "Prie stalo su Abraomu. Receptai iš Biblijos" – tai neįprastas būdas įsigilinti į Šventąjį Raštą ir konkrečiai jį patirti mėginant kiek galima labiau atkurti tą atmosferą bei kultūrinę aplinką, kurios glūdi mūsų istorijos ištakose.

Biblijoje galima rasti ir tam tikrą krikščionių tikėjimo Patriarchų meniu. Šioje knygoje pateikiami šešiasdešimt receptų pristato Šventajame Rašte perduodamas kulinarines tradicijas.
Kai kurie patiekalai yra tiksliai perrašyti iš Biblijos, kiti joje yra tik bendrais bruožais paminimi, o dar kiti be abejonės priklauso senovės Artimųjų Rytų kulinariniam paveldui.
Bibliniai receptai pateikiami kaip galima autentiškai tiek produktų pasirinkimo, tiek ir gaminimo būdų prasme, pristatomi kartu su biblinių laikų kultūriniu kontekstu, aiškinama kai kurių patiekalų kilmė ir simbolika, maisto gaminimo, patiekimo ir valgymo tradicijos. Tapti šios tūkstantmetės tradicijos dalimi skaitant šią knygą - bei gaminant pagal ją – ir kviečia knygos autoriai.

Iš italų kalbos vertė Rasa Vabuolaitė

Informacija

Autorius: Andrea Ciucci, Paolo Sartor
Leidėjas: Katalikų pasaulio leidiniai
Išleidimo metai: 2014
Knygos puslapių skaičius: 176
Formatas: 17x24, minkšti viršeliai
ISBN ar kodas: 9789955292678

Pirkėjų atsiliepimai

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti