Viskas iki 4,99€ + knygos su defektais! Naršykite ČIA >>
Pranės Grinkevičienės kulinarinių receptų užrašinė kartu su dar keliais tremtinių Grinkevičių šeimai priklausiusiais daiktais į Lietuvos nacionalinio muziejaus rinkinius pateko 2002 metais. Tarpukario laikų receptai buvo surašyti 1936 metų darbo užrašams skirtame kalendoriuje.
„Pranės Grinkevičienės receptų užrašinėje“ pateikiama per 50 mėsos ir žuvies patiekalų, įvairių desertų receptų; dauguma jų šventiniai, priskirtini aukštajai to meto virtuvei. Knyga parengta kaip istorinio šaltinio publikacija, laikantis įprastų šaltinių skelbimo reikalavimų, stengiantis, kad kalba išliktų kuo autentiškesnė. Įvadiniame prof. Rimvydo Laužiko straipsnyje išsamiai apžvelgiama tarpukariu vykusi gastronominės kultūros kaita Lietuvoje.
Įvadinio straipsnio autorius dr. Rimvydas Laužikas.
Autorius: | Virginija Rudienė |
Leidėjas: | Lietuvos nacionalinis muziejus |
Išleidimo metai: | 2021 |
Knygos puslapių skaičius: | 136 |
Formatas: | 13x19, minkšti viršeliai |
ISBN ar kodas: | 9786094780516 |
Atsiliepimai išfiltruojami pasirinkus eilutę