Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime
Istorijos entuziastė Jolita Bernotienė ir istorikė Ingrida Jakubavičienė kviečia Jus susitikti su pirmąja nepriklausomos Lietuvos valstybės ponia – Sofija Smetoniene. Herojė prabils iš savo laiškų ir amžininkų atsiminimų, papasakos, kokia ji buvusi žmona ir mama, prezidento partnerė ir patarėja. Istorikai pridurs, kad taip pat ir visuomenės veikėja, puoselėjusi Lietuvos diplomatinius ryšius su Kaune rezidavusiais užsienio atstovais, turėjusi įtakos priimant valstybinius sprendimus, aktyviai veikusi socialinės rūpybos ir moterų švietimo srityje. Galiausiai – itin stipri, charizmatiška moteris, sukūrusi ir palikusi apie save tam tikrą legendą. Susitikimas vyks prezidentūros valgomajame – intymiai, bet pakankamai iškilmingai. Būsite dosniai pavaišinti: čia virs intrigos ir barščiai, liesis politinės aistros, ilgesys ir krupnikas, kvepės rytine kava, prancūziškais parfumais ir šiek tiek cigaretėm. Bus tarpukario inteligentijos dvasios, mados, etiketo, miestiškų ir saloninių pramogų; bus ir dramatiško laiko ženklų, gyvenimiškų virsmų bei praradimų.
Knygoje „Ponios Smetonienės virtuvė“:
* išsamus Sofijos Smetonienės portretas;
*per 40 to laikotarpio receptų, pritaikytų atsižvelgiant į šių laikų produktus ir skonius (ypatingas siurprizas – Smetonienės Napoleono torto receptas);
* tarpukario inteligentijos diplomatinių pietų meniu;
* per 20 tarpukario vaizdų fotografijų, per 30 stilizuotų maisto piešinių;
* įdomybės apie senąjį Vilnių ir tarpukario Kauną;
* laiškai, citatos, prisiminimai apie tarpukario realijas ir asmenybes.
Jolita Bernotienė – knygos idėjos autorė, ekonomistė, IT inovacijų ekspertė, Vilniaus miesto gidė, veikli dviejų vaikų mama. Domisi LDK kunigaikščių ir valdovų biografijomis, sėkmės istorijomis.
Autorius: | Ingrida Jakubavičienė, Jolita Bernotienė |
Leidėjas: | Aukso žuvys |
Išleidimo metai: | 2020 |
Knygos puslapių skaičius: | 296 |
Formatas: | 17x24, kieti viršeliai |
ISBN ar kodas: | 9786098120592 |
Atsiliepimai išfiltruojami pasirinkus eilutę