Mokomoji knyga.
TURINYS
Įvadas 4
1. Pagrindiniai pieno terminai 9
1.1. Pienas 9
1.2. Grietinėlė ir grietinė 10
1.3. Rauginti pieno gaminiai 10
1.4. Varškė ir varškės gaminiai 12
1.5. Fermentiniai sūriai 13
1.6. Lydyti sūriai 15
1.7. Pieno riebalų gaminiai 16
1.8. Valgomieji ledai 17
1.9. Pieno konservai 19
1.10. Separuoto pieno ir išrūgų gaminiai 20
1.11. Kiti pieno terminai 21
2. Pieno ir pieno gaminių savybės, maistinė ir energinė vertė 23
2.1. Juslinės savybės 23
2.2. Pagrindinės fizikinės ir cheminės savybės 40
2.3. Mikrobiologinės savybės 50
2.4. Maistinė ir energinė vertė 54
3. Pieno gaminių fasavimas, pakavimas ir ženklinimas 58
4. Pieno gaminių laikymas ir realizavimas 61
Literatūra 65
Priedas. Lietuvos parodose apdovanotieji pieno gaminiai 66
Autorius: | Aloyzas Gudonis |
Išleidimo metai: | 2024 |
Knygos puslapių skaičius: | 68 |
Formatas: | 15x21, minkšti viršeliai |
ISBN ar kodas: | 9786094556647 |
Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti