✅ Žaislai ir žaidimai -25% PIGIAU! Naršykite čia >> ✅
Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime
Gurmaniško romano "Pavojinga kulinarija" centre – meilės trikampyje pasiklydusios moters ir dviejų jos vyrų santykių peripetijos, pagardintos nuostabios graikiškos virtuvės receptais
"Ir vėl sutvėrei stebuklą, rausvai auksinius baltai rožinius švelnius triušio mėsytės gabaliukus pakrikštijai karštame aliejuje. Įpildamas pomidorų sulčių sukūrei tinkamą spalvinę aplinką, šiltą ir drėgną aplinką, kurioje apie valandą svečiavosi žemiški kūnai, prieš patekdami į lėkštę ir iš ten į skrandžio dangaus amžinybę, lydimi svogūnėlių, mažulyčių apvalučių svogūnėlių, prieskonių, cinamono, gvazdikėlių ir lauro lapų."
Andrėjas Staikas (Andreas Staikos, g. 1944) – režisierius, rašytojas, vertėjas, dėstytojas. Rašo pjeses teatrui, pats jas stato. Jo kūriniai rodomi Atėnų, Salonikų ir Paryžiaus scenose.
„Pavojinga kulinarija“ statyta Paryžiaus ir Graikijos teatrų scenose. 2010 m. graikų režisierius V. Tselemegu romano motyvais sukūrė filmą.
Iš graikų kalbos vertė Kristina Svarevičiūtė
Autorius: | Andreas Staikos |
Serija: | Šiuolaikinis Europos romanas |
Leidėjas: | Mintis |
Išleidimo metai: | 2011 |
Knygos puslapių skaičius: | 104 |
Formatas: | 13x21, kieti viršeliai |
ISBN ar kodas: | 9785417010194 |
Atsiliepimai išfiltruojami pasirinkus eilutę