Pirmojoje šio darbo „Maitinimo įmonių veiklos organizavimas“ dalyje aptarta maitinimo įmonių klasifikavimo esmė, dabartinė situacija ir klasifikavimo būtinumas.
Antroje knygos dalyje analizuojama paslaugų teorija. Paslaugos yra esminė šiuolaikinės ekonomikos sudedamoji dalis, jos vis labiau skverbiasi į vidaus gamybos procesus, be jų ši sistema negalėtų sėkmingai bei efektyviai funkcionuoti. Be to, paslaugų sfera apima didelę verslų įvairovę, tad antroje darbo dalyje plačiau nagrinėjama viešojo maitinimo paslauga, kaip viena iš sudedamųjų paslaugų sektoriaus dalių.
Trečioje darbo dalyje panagrinėtas viešojo maitinimo įmonių gamybos organizavimas , pažangūs darbo organizavimo bei specialūs aptarnavimo būdai, o taip pat ir vienas esminių faktorių, turinčių didelę įtaka viešojo maitinimo įmonės veiklai bei jos plėtrai - tai įvairūs leidimai bei licenzijos.
Tiekiami į rinką maisto produktai turi būti tinkamai paženklinti pagal Lietuvos higienos normos HN 119: 2002 "Maisto produktų ženklinimas" reikalavimus. Ketvirtoje knygos dalyje nagrinėjami klausimai, susiję su maisto produktų ženklinimu, būtina informacija apie gamintoją , kalbama apie svarbius momentus, renkantis maisto produktus.
Sparčiai vystantis maisto pramonei, į rinką pateikiama vis daugiau paruoštų vartoti maisto produktų, kurių neįmanoma išlaikyti ilgą laiką be priedų. Apie maisto priedus, jų esmę, grupavimą, naudojimą Lietuvoje ir žymėjimą kalbama ketvirtoje knygos dalyje.
Penktoje dalyje supažindinama su pagrindinėmis vartotojų teisėmis Lietuvoje, tiriamos Vartotojų teisių apsaugos klausimai.
Autorius: | Anastasija Vasiljeva |
Leidėjas: | Ciklonas |
Išleidimo metai: | 2010 |
Knygos puslapių skaičius: | 132 |
Formatas: | 15x21, minkšti viršeliai |
ISBN ar kodas: | 9789955880776 |
Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti