Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime
„Lietuviška virtuvė. Tradicinės šventės ir valgiai“ (anglų kalba) - „Lithuanian Cuisine. Traditional Holidays and Food“
„Lietuviška virtuvė. Tradicinės šventės ir valgiai“ – knyga, skirta visiems, kurie domisi mūsų tautinėmis tradicijomis, puoselėja jas, ieško autentiškų lietuviškų valgių receptų. Apie reikšmingiausias lietuvių švenčių tradicijas, sambūrius, papročius, valgius knygoje pasakoja baltų kosmologijos ir kalendorinių liaudies papročių žinovas profesorius Libertas Klimka.
Ar žinote, kas iš tikrųjų yra mūsų tradiciniai kūčiukai, ką ir kiek kartų per dieną lietuviai valgydavo per Užgavėnes, kada surengtas pirmasis Kaziuko turgus ir kuo jis ypatingas? Šioje knygoje – ne tik tai, bet ir kupoliavimo, derliaus nuėmimo, lietuvių vestuvių bei krikštynų papročiai. Sužinosite, kuo įsimintinos lietuviškos Kalėdos, kaip buvo švenčiamos Vėlinės, kokių papročių laikytasi per adventą ir, be abejo, ką lietuviai patiekdavo ant stalo.
Rasite ir 80 tradicinių lietuviškų valgių receptų: nuo šaltibarščių, cepelinų iki varškės sūrio ar šakočio.
Leidėjas: | Virtuvės knyga |
Išleidimo metai: | 2019 |
Knygos puslapių skaičius: | 204 |
Formatas: | 22x23 |
ISBN ar kodas: | 9786094731372 |
Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti