Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Lietuvos filosofinės minties istorijos šaltiniai, IV tomas. Sovietinis laikotarpis, 1945–1989

Sudarė: Gintaras Kabelka
Kaina: 20,19 €
Kaina su kodu: 18,17 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
  • Pristatysime: per 18-26 val.*
Knygą turime sandėlyje
Atsiėmimas Vilniuje
po 1 darbo val.

2024-07-31 20.19 InStock
Į krepšelį 18,17 € -10% su kodu
PATOGU

Knygos „Lietuvos filosofinės minties istorijos šaltiniai, IV tomas. Sovietinis laikotarpis, 1945–1989“ aprašymas

Šis leidinys "Lietuvos filosofinės minties istorijos šaltiniai, IV tomas. Sovietinis laikotarpis, 1945–1989" yra Lietuvos filosofijos sovietinio laikotarpio šaltinių mokslinis sisteminis katalogas, skirtas ir filosofijos specialistams, ir auditorijai, besidominčiai ar profesionaliai tyrinėjančiai šio laikotarpio mokslą, kultūrą, visuomenę. Leidinyje pateikiama 1945–1989 filosofijos tekstų panoraminė suvestinė leidžia juos diferencijuoti pagal problematiką ir išliekamąją vertę, atskleidžia sovietinio laikotarpio Lietuvos filosofijos įvairialypumą, kartu pakoreguodama jos dažną negatyvų tapatinimą vien tik su marksizmu ar sovietine ideologija. Sudarytas išsamus šio laikotarpio filosofinių tekstų autorių registras, parengtos visų jų biogramos, kuriose pateikiami svarbiausi akademinės karjeros faktai iki nepriklausomybės atkūrimo. Parengtos filosofinių tekstų anotacijos. Biogramos sudaro filosofų žinyną ir pateikia kiek manoma išsamesnius prozopografinius duomenis apie filosofų bendriją. Sovietmečiu filosofija funkcionavo kaip profesionali akademinė disciplina, tad darbe anotuojami visi pirmiausia filosofų profesionalų tekstai. Anotuojamos ir nefilosofų (istorikų, literatūrologų, menotyrininkų ir kt.) publikacijos, jei jose nagrinėjama filosofijos praeitis ar filosofinės problemos. Leidinyje pristatyti 145 filosofinių tekstų autoriai, apie 100 filosofijos kandidato disertacijų, virš 100 filosofijos knygų, apie 2000 mokslinių ir filosofijos populiarinimo straipsnių.



Parašykite atsiliepimą apie „Lietuvos filosofinės minties istorijos šaltiniai, IV tomas. Sovietinis laikotarpis, 1945–1989“

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Filosofijos knygos

Gintaras Kabelka pristato įdomią ir tikrai naudingą knygą „Lietuvos filosofinės minties istorijos šaltiniai, IV tomas. Sovietinis laikotarpis, 1945–1989“, kurią įsigyti internetu greita ir paprasta. Vos keli mygtuko spustelėjimai, operatyvus pristatymas ir, greičiausiai, jau kitą dieną galėsite mėgautis motyvuojančiu kūriniu. 

Šiuolaikiniame pasaulyje knygas pirkti itin lengva. Online knygyne pirkėjų visada laukia išsami ledinio informacijos santrauka, kurioje pateikiame knygos „Lietuvos filosofinės minties istorijos šaltiniai, IV tomas. Sovietinis laikotarpis, 1945–1989“ aprašymą, nurodome autorių, kūrinio vertėją, puslapių skaičių ar literatūrinį žanrą. Viena ko negalime – atskleisti visų turinio detalių ar perskaityti knygos „Lietuvos filosofinės minties istorijos šaltiniai, IV tomas. Sovietinis laikotarpis, 1945–1989“ už jus. Tačiau visada pasiūlysime geras knygų kainas, karštas leidyklų akcijas ir nuolaidas, kurių dėka naudingus kūrinius įsigysite pigiau. 

Perskaitėte knygą „Lietuvos filosofinės minties istorijos šaltiniai, IV tomas. Sovietinis laikotarpis, 1945–1989“? Kviečiame interneto knygyne palikti savo nuomonę, Gintaras Kabelka tikrai to vertas. Skaitytojų atsiliepimai, kuriuos rasite šalia daugelio knygų aprašymų, padeda rinktis ir apsispręsti kitiems pirkėjams. 


Dažnai su „Lietuvos filosofinės minties istorijos šaltiniai, IV tomas. Sovietinis laikotarpis, 1945–1989“ perkama kartu