🚛 Nemokamas pristatymas nuo 20€ į paštomatus. Daugiau čia >> 🔥 SUPER KAINŲ lentynos! Nuo -20% iki -80% pigiau! Naršykite čia >> 🔥
Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime

Knygos aprašymas

Yra nemažai virtuvės knygų, skirtų žaliavalgiams, vegetarams, mėsos ar
saldumynų mėgėjams. Ši knyga - išskirtinė, ją galėtume pavadinti
moderniai tradiciška. Joje rasime ir tradicinių lietuviškų patiekalų, ir
šiuolaikiškų, skirtų ieškantiems naujų skonių.


Tradicinės lietuviškos šventės, jau daugelį šimtmečių švenčiamos gamtos sudarytu ritmu, yra mūsų – lietuvių – kultūros dalis. Kiekvienai lietuvių kartai ar šeimai jos tapusios idėjų šaltiniu – kaip iš naujo atrasti senąsias tradicijas ir jas išlaikyti. Tokia ir lietuviška virtuvė – išlaikiusi savas tradicijas, tačiau kaskart įkvepianti virtuvės šefus mokytis ir kurti naujus skonius.

Tokia ir ši virtuvės knyga "Lietuviška virtuvė. Šventės ir valgiai" – senąsias maisto gamybos tradicijas pateikianti moderniai, suteikianti galimybę švęsti, gaminti, ragauti ir naujai prisiliesti prie mūsų lietuviškų tradicijų.


Šiuolaikinės virtuvės receptai, skirti šventėms, specialiai šiam leidiniui parinkti „Horeca consulting" virtuvės šefo Tomo Romikaičio.

Informaciją apie švenčių papročius parengė vienas žymiausių šios srities žinovų Lietuvoje - profesorius Libertas Klimka.


Knyga "Lietuviška virtuvė. Šventės ir valgiai" sudaryta remiantis lietuviškų švenčių kalendoriumi ir gamtos cikliškumu. Knygoje pateikiama informacija apie 30 švenčių, pradedant Kūčiomis ir baigiant jų laukimu - adventu. Kiekviena šventė pasižymi jai būdingais patiekalais, kurių pasirinkimą lemia tradicijos ir gamta. Turime nemažai švenčių, per kurias pasninkaudavome - atsisakydavome mėsos, o sausojo pasninko metu - ir gyvulinės kilmės riebalų, pieno produktų, kiaušinių. Šiais laikais pasninkas ne toks griežtas (pagal Lietuvos Vyskupų Konferencijos nustatytas normas), todėl ir mūsų pasninko patiekalai šiuolaikiškesni - vartosime pieno produktus ir kiaušinius.


Daugelis esame nutolę nuo kasdienių žemės darbų - juk vis rečiau su šeima ar visa gimine renkamės laukuose prasidėjus rugiapjūtei ar bulviakasiui. Visgi ir nuo žemės ūkio nutolusiam žmogui nepavyksta apgauti gamtos ir gyventi ne jos ritmu. Tad kaip meška - peržiemojusi ir vasarą skuban ti kaupti atsargas žiemai - taip ir mes - vasarą ir rudenį mėgaujamės gausiomis gamtos gėrybėmis ir stiprinamės, kad žiemą ligos nepultų.


Ši knyga "Lietuviška virtuvė. Šventės ir valgiai" padės ne tik prisiminti lietuviškų švenčių tradicijas, bet ir pasiūlys naujų idėjų kasdienos stalui visoms 365 dienoms per metus. Kartu gaminkime, ragaukime, dalykimės ir džiaukimės.

Skanių metų!

Turinys

TURINYS


Žiema - kai miega meška... 6

Kūčios 8

Kalėdos 20

Naujieji metai 30

Trys karaliai 36

Šv. Agota 40

Užgavėnės 46

Gavėnia 54


Pavasaris - kai prabunda meška... 62

Šv. Kazimieras 64

Verbų sekmadienis 70

Velykos 76

Atvelykis 88

Šv. Jurgis 94

Gegužės 1-oji 98

Motinos diena 102

Šeštinės, Sekminės, Devintinės 106


Vasara - kai uogauja meška... 112

Tėvo diena 114

Antaninės 118

Joninės 122

Petrinės 130

Mindauginės 134

Oninės 140

Obuolių šventė 148

Šv. Laurynas 154

Žolinė 162


Ruduo - kai ruošiasi miegoti meška... 172

Alutinis 174

Medžiotojų pilnatis 180

Vėlinės 186

Adventas 192

Receptų rodyklė 198


Informacija

Autorius: Daiva Dmuchovska, Lina Mickutė
Leidėjas: Terra Publica
Išleidimo metai: 2014
Knygos puslapių skaičius: 199
Formatas: 26x25, kieti viršeliai
ISBN ar kodas: 9786098090543

Pirkėjų atsiliepimai

Atsiliepimai išfiltruojami pasirinkus eilutę

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
5 1 atsiliepimai
Rašyti atsiliepimą

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

2015-04-16

Tokią knygą turi turėti kiekviena šeimininkė