Iki 12.20 12:00 val. pateiktus ir apmokėtus užsakymus - pristatysime į paštomatus Lietuvoje iki Šv. Kalėdų! Daugiau ČIA >>
Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime
Yra nemažai virtuvės knygų, skirtų žaliavalgiams, vegetarams, mėsos ar
saldumynų mėgėjams. Ši knyga - išskirtinė, ją galėtume pavadinti
moderniai tradiciška. Joje rasime ir tradicinių lietuviškų patiekalų, ir
šiuolaikiškų, skirtų ieškantiems naujų skonių.
Tradicinės lietuviškos šventės, jau daugelį šimtmečių švenčiamos gamtos sudarytu ritmu, yra mūsų – lietuvių – kultūros dalis. Kiekvienai lietuvių kartai ar šeimai jos tapusios idėjų šaltiniu – kaip iš naujo atrasti senąsias tradicijas ir jas išlaikyti. Tokia ir lietuviška virtuvė – išlaikiusi savas tradicijas, tačiau kaskart įkvepianti virtuvės šefus mokytis ir kurti naujus skonius.
Tokia ir ši virtuvės knyga "Lietuviška virtuvė. Šventės ir valgiai" – senąsias maisto gamybos tradicijas pateikianti moderniai, suteikianti galimybę švęsti, gaminti, ragauti ir naujai prisiliesti prie mūsų lietuviškų tradicijų.
Šiuolaikinės virtuvės receptai, skirti šventėms, specialiai šiam leidiniui parinkti „Horeca consulting" virtuvės šefo Tomo Romikaičio.
Informaciją apie švenčių papročius parengė vienas žymiausių šios srities žinovų Lietuvoje - profesorius Libertas Klimka.
Knyga "Lietuviška virtuvė. Šventės ir valgiai" sudaryta remiantis lietuviškų švenčių kalendoriumi ir gamtos cikliškumu. Knygoje pateikiama informacija apie 30 švenčių, pradedant Kūčiomis ir baigiant jų laukimu - adventu. Kiekviena šventė pasižymi jai būdingais patiekalais, kurių pasirinkimą lemia tradicijos ir gamta. Turime nemažai švenčių, per kurias pasninkaudavome - atsisakydavome mėsos, o sausojo pasninko metu - ir gyvulinės kilmės riebalų, pieno produktų, kiaušinių. Šiais laikais pasninkas ne toks griežtas (pagal Lietuvos Vyskupų Konferencijos nustatytas normas), todėl ir mūsų pasninko patiekalai šiuolaikiškesni - vartosime pieno produktus ir kiaušinius.
Daugelis esame nutolę nuo kasdienių žemės darbų - juk vis rečiau su šeima ar visa gimine renkamės laukuose prasidėjus rugiapjūtei ar bulviakasiui. Visgi ir nuo žemės ūkio nutolusiam žmogui nepavyksta apgauti gamtos ir gyventi ne jos ritmu. Tad kaip meška - peržiemojusi ir vasarą skuban ti kaupti atsargas žiemai - taip ir mes - vasarą ir rudenį mėgaujamės gausiomis gamtos gėrybėmis ir stiprinamės, kad žiemą ligos nepultų.
Ši knyga "Lietuviška virtuvė. Šventės ir valgiai" padės ne tik prisiminti lietuviškų švenčių tradicijas, bet ir pasiūlys naujų idėjų kasdienos stalui visoms 365 dienoms per metus. Kartu gaminkime, ragaukime, dalykimės ir džiaukimės.
Skanių metų!
Autorius: | Daiva Dmuchovska, Lina Mickutė |
Leidėjas: | Terra Publica |
Išleidimo metai: | 2014 |
Knygos puslapių skaičius: | 199 |
Formatas: | 26x25, kieti viršeliai |
ISBN ar kodas: | 9786098090543 |
Atsiliepimai išfiltruojami pasirinkus eilutę