Užsisakykite iki gruodžio 23d. 15:30 val. ir atsiimkite užsakymus pirmadienį iki 16 val. - patogupirkti.lt sandėlyje Vilniuje, Kalvarijų g. 143 Daugiau ČIA >>
Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime
Skanus ir sveikas maistas nebūtinai turi būti brangus. Kruopos yra vienas pigesnių maisto produktų, o iš jų gaminami patiekalai gali būti patiekiami ir prabangiausių vakarienių metu. Kruopos tinka ne tik košėms, sriuboms, bet ir salotoms, įvairiems užkandžiams, pyragams, desertams ir netgi gėrimams gaminti.
Knygoje "Kruopos. Lengvai ir paprastai" laukia kruopščiai atrinkti lengvai ir paprastai pagaminamų patiekalų receptai.
Visus valgius gamino, receptus tobulino, fotografavo maisto tinklaraščio "Kiaunės reikaliukai" autorė Lina Burdenkova ir tinklaraščio "Villa Alps" autorė bei maisto tinklaraštininkų elektroninio žurnalo "Debesys" redaktorė Asta Eigelytė-Gunnarsson.
"Virtuvė mano namuose - susitikimų vieta, pilna trijų vaikų ir dažnai užsukančių svečių juoko ir kalbų. Čia su vyru geriame kavą ir kuriame planus, dalinamės maistu, dienos įspūdžiais ir rūpesčiais, istorijomis ir skoniais. Tai mano smėlio dėžė, mano svajonės, užuovėja, slėptuvė ir nesibaigiančios tobulumo paieškos. Savo atradimais dalinuosi tinklaraštyje „Kiaunės reikaliukai"."
Lina Burdenkova
"Virtuvėje verda mano ir mano šeimos gyvenimas. Jau septinti metai laisvalaikiu esu maisto tinklaraštininkė ir ketvirti metai maisto tinklaraštininkų žurnalo „Debesys" idėjos autorė ir redaktorė. Nebijau eksperimentuoti pasaulio virtuvių patiekalais, skoniais ir formomis. Nors turiu patirties komercinėje virtuvėje, labiau patinka gaminti ir valgyti namuose kartu su savo svečiais. Maisto gaminimas man kaip terapija, atsipalaidavimo būdas, trumpos kelionės po visų pasaulį."
Asta Eigelytė-Gunnarsson
Kviečiame į virtuvę: atsiverskite knygą, užsiriškite prijuostę ir leiskitės į naują skanių atradimų kelionę!
PRATARMĖ
Ši knyga skirta tiems, kurie mėgsta namie gaminti skanų, maistingą ir įvairų maistą. Gamindami namie tiksliai žinome, ką dedame į burną, galime rinktis maisto produktus be skonio stipriklių, konservantų ir kitų nereikalingų priedų. Mitas, kad naminio maisto gaminimas užima daug laiko ir reikalauja specialių gebėjimų ar didelių pastangų. Gaminti galima paprastai, lengvai ir greitai - ypač dabar, kai parduotuvėse gausus produktų pasirinkimas. Pasižvalgę po kitų šalių virtuves galime paįvairinti savo kasdienį racioną naujais patiekalais ir skoniais. Skanus maistas nebūtinai turi būti brangus - kruopos yra vienas pigesnių maisto produktų, bet iš jų gaminami patiekalai gali būti patiekiami ir prabangiausių vakarienių metu. Iš kruopų išsivirsite ne tik tradicinių košių, jos puikiai tinka įvairioms sriuboms, garnyrams, pudingams, pyragams ir net gėrimams gaminti.
Mes kruopas valgome kasdien. Mūsų šeimose jos ruošiamos skirtingai, tad susėdę ir palyginę savo užrašus atrinkome daugiau kaip šimtą mėgstamiausių patiekalų receptų. Jie nesudėtingi, jiems pagaminti dažniausiai nereikia specialių prietaisų ar indų. Iš pradžių pakanka kelių „bazinių" receptų, o keisdami kruopų rūšį ar priedus kaskart sukursite naują patiekalą. Kai kurios kruopos savo skoniu ir tekstūra labai panašios - bet kuriame recepte avižinius dribsnius galite keisti miežiniais, vietoj bulguro naudoti kuskusą. Bet pabandykite salotose ryžius pakeisti grikiais arba bolivinėmis balandomis, troškinyje ar sriuboje vietoj perlinių kruopų įberti sorų arba kukurūzų kruopų - rezultatas Jus nustebins. Gaminant iš kruopų tikslus ingredientų svoris ar kiekis nėra labai svarbus, išskyrus desertus. Tad drąsiai eksperimentuokite, ragaukite ir bandykite. Skanių atradimų!
TURINYS
Avižos / 8
Bolivinės balandos / 38
Bulguras / 62
Grikiai / 80
Kukurūzai / 100
Kuskusas / 118
Manai / 136
Miežinės ir perlinės kruopos / 160
Ryžiai / 188
Soros / 216
Patiekalų rodyklė / 236
Kruopų kiekis / 239
Autorius: | Lina Burdenkova, Asta Eigėlytė-Gunnarsson |
Leidėjas: | Virtuvės knyga |
Išleidimo metai: | 2015 |
Knygos puslapių skaičius: | 240 |
Formatas: | 17x25, kieti viršeliai |
ISBN ar kodas: | 9786098090826 |
Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti