✅ Žaislai ir žaidimai -25% PIGIAU! Naršykite čia >> ✅

🚛 Nemokamas pristatymas nuo 20€ į paštomatus. Daugiau čia >> 🔥 SUPER KAINŲ lentynos! Nuo -20% iki -80% pigiau! Naršykite čia >> 🔥
Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime

Knygos aprašymas

Mokomojoje priemonėje "Konditerija
ir desertai"
pateikiamos svarbiausios žinios apie su konditerijos cecho
įrangą, smulkųjį inventorių, darbo saugos ir higienos reikalavimus.

Išsa­miai
apibūdinamos konditerijos gaminių žaliavos: tešlų rūšys, pieno produktai,
riebalai, kaka­vos produktai, aromatinės ir skoninės medžiagos ir kt.

Pateikiamos konditerijos gaminių ga­mybos technologinio proceso schemos,
aprašomas darbo procesas.

Nemažai dėmesio skiriama saldžiųjų patiekalų ir
desertų puošybai bei patiekimui.


TURINYS


TURINYS


I skyrius.
Konditerijos cecho įranga / 5

1.1. Smulkus
inventorius / 6

1.2. Konditerijos
cecho įranga / 22



II skyrius.
Maisto sauga / 41

2.1. Pagrindiniai
geros higienos praktikos principai / 42

2.2. Higienos
reikalavimai / 42

2.3 Technologijos / 43

2.4. Maisto
saugos savikontrolės sistema / 46

2.5. Rizikos
veiksnių analizė / 46

2.6. Terminai
ir apibrėžimai / 48



III skyrius. Konditerinių gaminių žaliavos / 51

3.1. Naujos
konditerinės žaliavos ir jų charakteristika / 52

3.2. Miltai / 56

3.3. Mielės / 61

3.4. Kiaušiniai / 61

3.5. Cukrus
/ 64

3.6. Krakmolo
sirupas / 67

3.7. Medus / 67

3.8. Druska / 68

3.9. Skoninės
ir aromatinės medžiagos / 68

3.10. Kakavos
produktai / 75

3.11. Riebalai / 80

3.12. Pieno
produktai / 81



IV skyrius. Sirupai, glajai,
kremai, įdarai  / 87

4.1. Sirupai
/ 88

4.2. Degintas
cukrus / 91

4.3. Karštas
punšas  /   / 92

4.4. Glajai
 / 92

4.5. Kremai
 / 98

4.6. Įdarai
 / 114



V skyrius.
Konditerinės tešlos, gaminių charakteristika ir asortimentas / 119

5.1. Konditerinės
tešlos / 120

5.2. Mielinė
tešla / 122

5.3. Vaflių
tešla / 141

5.4. Paprasta
tešla / 143

5.5. Trapi
tešla / 147

5.6. Baltyminė
tešla / 159

5.7. Meduolinė
tešla / 164

5.8. Biskvitinė
tešla / 172

5.9. Plikyta
tešla / 192

5.10. Sluoksniuota
tešla /195

5.11. Kapota
tešla / 203

5.12. Migdolinė
tešla / 205

5.13. Populiariausių
konditerinių gaminių charakteristka naudojant naujas



VI skyrius. Tortų, pyragaičių gaminimas
ir puošimas / 215

6.1. Tortai
/ 216

6.2. Pyragaičiai
/ 222

6.3. Puošinių ruošimas / 224

VII skyrius. Desertai / 255

7.1. Desertų
rūšys / 256

7.2. Šaltieji
desertai / 256

7.3. Karšti
saldieji patiekalai / 271

7.4. Desertų
patiekimas / 278

Informacija

Autorius: Ona Piličiauskienė
Leidėjas: Homo liber
Išleidimo metai: 2008
Knygos puslapių skaičius: 288
Formatas: 17x24, minkšti viršeliai
ISBN ar kodas: 9789955716563

Pirkėjų atsiliepimai

Atsiliepimai išfiltruojami pasirinkus eilutę

5 0
4 0
3 0
2 0
1 1
1 1 atsiliepimai
Rašyti atsiliepimą

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

2020-01-07

Kaip galima nusipirkti šitą knygą , reiktų apie 20-30vnt. [email protected]