Užsisakykite iki gruodžio 23d. 15:30 val. ir atsiimkite užsakymus pirmadienį iki 16 val. - patogupirkti.lt sandėlyje Vilniuje, Kalvarijų g. 143 Daugiau ČIA >>
Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime
Sužinokite autentiškus praėjusių amžių receptus.
Kaip per kelias epochas formavosi maisto gaminimo tradicijos?
Kaip nuo ankstyvosios krikščionybės laikų iki mūsų dienų keitėsi kulinarijos menas?
Kaip keitėsi atskirų vietovių gyventojų maitinimosi įpročiai?
Kokie ypatingi patiekalai buvo gaminami šventiesiems pagerbti?
Kokie buvo slapti abatijų ir vienuolynų receptai?
Kuo įvairiose pasaulio šalyse buvo vaišinami piligrimai, kurie galėjo pasikliauti tik savo begaliniu tikėjimu ir viltimi, kad kelyje sutikti žmonės bus svetingi?
Patirkite tai, ko nepatyrėme, ir paragaukite tai, ko neragavome!
Šiame KOMPLEKTE dvi knygos:
„Dangiška virtuvė. Nuo šv. Ambraziejaus kremo iki šv. Valentino pyrago“
Šioje knygoje spausdinami receptai daugiausia yra iš katalikiškų šalių: Italijos, Ispanijos, Prancūzijos ir Vokietijos, tačiau nemažai receptų yra iš Amerikos ir Didžiosios Britanijos. Aš radau daugiau nei penkis šimtus receptų, todėl atrinkti nebuvo lengva. Mano tikslas buvo pateikti platų receptų spektrą visoms progoms ir pasiūlyti įvairių šalių patiekalų, kad kiekvienas atrastų tai, kas jam tinka. Kai kurie receptai yra labai paprasti, kiti šiek tiek įmantresni, tačiau bet kuriuo atveju verta pabandyti. Keletas receptų yra labai seni, apie tai galima spręsti iš patiekalo sudėtinių dalių. Kiaušinių ir sviesto kiekis kartais yra tiesiog stulbinantis. Kartą radau receptą pyrago, kuriam iškepti reikia 28 kiaušinių ir dviejų svarų sviesto! Kelis receptus truputį pakeičiau, pateikiu sveikesnę jų versiją, tačiau didžioji dauguma receptų yra originalūs. (Autorius Ernst Schuegraf)
„Piligrimų virtuvė. Slapti abatijų ir vienuolynų receptai“
Prieš jus - valgių knyga, kurioje susipina įvairios kultūros, tradicijos, skoniai, kvapai ir spalvos: čia rasite receptų, pagal kuriuos gaminama Prancūzijoje, Ispanijoje ir Italijoje. Šių šalių regionai labai skirtingi, kiekvienas turi itin ryškių savitumų, todėl ir piligrimų maitinimosi tradicija glaudžiai susijusi su vietinėmis vienam ar kitam regionui būdingomis virtuvėmis. Ši knyga ne tik padės pasigaminti naujų patiekalų ar atrasti nepaprastų skonį, bet ir leis išbandyti kitose šalyse kasdienius, bet mums dar nepažintus produktus.
Atsiliepimai išfiltruojami pasirinkus eilutę