Viskam extra -5% nuolaida su kodu: PIGU (išskyrus vadovėlius ir pratybas)
Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime
Amerikiečių biochemikas T. Colin Campbell knygoje „Kaip sveikai maitintis“ nagrinėja maisto produktų įtaką žmogaus sveikatai. Kartu su bendraautoriumi Howard Jacobson jis parengė leidinį, kuris padės suprasti, kaip organizmą veikia maiste randamų cheminių medžiagų visuma.
Kas atsitinka suvalgius obuolį? Atsakymas yra daug sudėtingesnis nei mes įsivaizduojame! Kiekviename obuolyje yra tūkstančiai antioksidantų, kurių pavadinimai mums nieko nesako. Atpažįstame tik vitaminą C, tačiau kiekviena obuolį sudaranti cheminė medžiaga gali daryti didžiulę įtaką mūsų sveikatai. Jos atlieka svarbų vaidmenį medžiagų apytakos procesuose, kurie vyksta žmogaus kūne. Tačiau norint apskaičiuoti obuolio poveikį nepakanka žinoti, kaip organizmą veikia kiekviena cheminė medžiaga atskirai. Taip yra todėl, kad jos veikia ir viena kitą, o kombinacijų yra begalės. Obuolys tik pavyzdys, tačiau autorius knygoje kalba apie įvairius maisto produktus ir jų poveikį sveikatai.
Mitybos mokslas buvo ilgai įstrigęs vienoje mąstymo kryptyje. Tradiciniai tyrimai tiesiog išnagrinėdavo vienos cheminės medžiagos poveikį organizmui, neatsižvelgdami į jos sąveiką su kitomis. Tokie tyrimai visada buvo naudingi maisto pramonei, kuri nori įteigti, kad vienas ar kitas produktas yra sveikas. Tačiau jie suteikia per mažai informacijos, kas iš tiesų vyksta mūsų kūnuose.
T. Colin Campbell savo studijoje teigia, kad geriausiai mūsų organizmą veikia augalinio maisto medžiagų kompleksas. „Kaip sveikai maitintis“ – kelionė per pažangiausius mokslinius tyrimus susijusius su maistu ir tinkama mityba. Autorius kritikuoja Vakarų pasaulio sveikatos apsaugos sistemą ir aptaria, kaip būtų galima ją patobulinti. Pasak T. Colin Campbell, daugelis mokslininkų, dietologų ir gydytojų tiesiog neklauso sveikos mitybos rekomendacijų. O daugumą ligų išgydyti galima ne vaistais, o pakeitus gyvenimo būdą.
Profesorius įsitikinęs, kad rimčiausių ligų galima išvengti laikantis augalinės dietos. Tai geriau už viską, ką šiuolaikinė medicina gali pasiūlyti kovojant su vėžiu, širdies ligomis, išsėtine skleroze ir autoimuninėmis ligomis. Yra per daug įtikinamų įrodymų, kurių negalima ignoruoti. Gal laikas nustoti žaloti save vaistais ir pradėti valgyti teisingai?
T. Colin Campbell gimė 1934-tais metais. Amerikiečių biochemikas specializuojasi mitybos poveikio ilgalaikei sveikatai tyrimuose. Autorius yra Kornelio Universiteto profesorius.
Iš anglų k. vertė Andrius Rondomanskis
Autorius: | Thomas Colin Campbell, Howard Jacobson |
Išleidimo metai: | 2020 |
ISBN ar kodas: | tstas |
Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti