Užsisakykite iki gruodžio 23d. 15:30 val. ir atsiimkite užsakymus pirmadienį iki 16 val. - patogupirkti.lt sandėlyje Vilniuje, Kalvarijų g. 143 Daugiau ČIA >>
Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime
Šiandien nusipirkti saldumynų tikrai ne bėda - jų apstu kiekvienoje maisto prekių parduotuvėje. Tačiau tokių skanių, kaip iškeptų namuose, pagamintų su meile, nerasime niekur. Kai iš tiesų užsigeisite ko nors saldaus, namuose pasigaminkite trokštamų saldėsių - šviežių, purių, tirpstančių burnoje, kvepiančių vanile ar cinamonu.
Šioje knygoje "Kai norisi ko nors saldaus" visiems smaližiams pateikiame daugiau kaip 200 pačių populiariausių, gerai žinomų ir visų mėgstamų saldumynų receptų. Pagal juos nesunkiai pagaminsite jau klasika tapusių tradicinių mielinių vyniotinių su aguonomis, „Smėlio juostų", grietinėčių, plikytų pyragaičių ar morengų, vaflių, varškės („Draugystės", „Palangos varškėčio") ar obuolių pyragų, „Napoleono", „Medaus" ar „Bitutės" tortų, tradicinių spurgų, žagarėlių, vaisių drebučių ar putėsių.
Norintiems eksperimentuoti ir atrasti naujų, originalių skonių padės Astos Eigėlytės-Gunnarsson - kulinarinio tinklaraščio „Villa Alps" autorės, pirmojo Lietuvoje kulinarinio maisto tinklaraštininkų el. žurnalo „Debesys" redaktorės - pateikti saldumynų receptai. Visi Astos gardumynai pagaminti su meile, daug kartų išbandyti ir lepinę ne vieną smaližių. Išmoksite išsikepti purią, cinamonu kvepiančią riestę, trapų slyvų pyragą, kakavinį vyniotinį su apelsinų kremu, kardamoninį tortą su šilauogėmis, bruknių putėsių ir kitų burnoje tirpstančių skanumynų.
Tiems, kurie namuose nori gaminti kaip tikri profesionalai, padės konditerių patarimai - namų kepėjo abėcėlė. Sužinosite, ką namuose turi turėti kiekvienas kepėjas, kaip pagaminti jvairių rūšių tešlą, ką iš jos išsikepti, kaip iš gatavų produktų pagaminti daugybę saldumynų. Šiuos patarimus knygai parengė Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro Konditerijos ir duonos gaminių technologijos profesijos mokytojos Kristina Krikštolaitienė, Janina Narbutienė, Rasa Virginija Venterienė, Irena Žiužnienė ir Maisto ruošimo technologijos profesijos mokytoja Rūta Gudonienė.
Ir dar - kiekvieno skyriaus pabaigoje rasite tarpukario šeimininkės užrašų, kaip pagaminti vieną ar kitą gardėsį. Šių užrašų kalba netaisyta, receptai „nenugludinti", tačiau besidomintieji mūsų virtuvės raida čia atras puikių patarimų ar netgi pamėgins pasigaminti tų laikų skanumynų.
Autorius: | Daiva Dmuchovska |
Leidėjas: | Virtuvės knyga |
Išleidimo metai: | 2015 |
Formatas: | 20x26, kieti viršeliai |
ISBN ar kodas: | 9786098090673 |
Atsiliepimai išfiltruojami pasirinkus eilutę