Viskam extra -5% nuolaida su kodu: PIGU (išskyrus vadovėlius ir pratybas)

Nemokamas pristatymas nuo 20€ į paštomatus. Daugiau čia >> Defektinių knygų papildymas! Naršykite čia >>
Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime

Knygos aprašymas

Norėdami svečius iš užsienio supažindinti su savo nacionaline virtuve, dažniausiai juos vaišiname didžkukuliais. Tačiau ar tikrai esame teisūs Lietuvos kulinarines tradicijas siedami su bulviniais patiekalais?

Ši knyga "Istorinė Lietuvos virtuvė" – tai kulinarinė kelionė po Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės istoriją, atskleisianti, ką valgė ir gėrė Lietuvos didikai bei valstiečiai, kaip formavosi Lietuvos nacionalinė virtuvė ir kokius patiekalus iš tiesų turėtume vadinti nacionaliniais. Autorius, remdamasis istoriniais metraščiais, istorinėmis kulinarinėmis knygomis ir savo archeologiniais tyrimais, išplečia Lietuvos kulinarijos paveldo ribas ir atskleidžia, jog senovės lietuvių virtuvė buvo gausi ne tik bulvinių patiekalų, bet ir įvairių žvėrienos, daržovių, grūdinės kultūros valgių, gardžiausių desertų ir gėrimų. LDK valdovų stalai mažai kuo tesiskyrė nuo įtakingiausių Europos karalių.
Skaitytojai knygoje "Istorinė Lietuvos virtuvė" ras ne tik istorinių LDK kulinarijos pasaulio realijų, gastronominių detalių, bet ir 60 autentiškų receptų iš XVII–XVIII a. kulinarijos knygų, kurie yra rekonstruoti ir pritaikyti šiuolaikinei virtuvei.

Dr. Rimvydas Laužikas (g. 1971) – Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto docentas, prodekanas, Muzeologijos katedros vedėjas, Lietuvos archeologijos draugijos narys. Jis aktyviai dalyvauja įvairiuose Dubingių piliavietės tyrimų projektuose, kurie neretai atskleidžia vienos įtakingiausių ir turtingiausių LDK didikų giminės – Radvilų – valgymo įpročius. R. Laužikas yra parašęs ne vieną dešimtį mokslinių straipsnių, taip pat yra monografijų „Radvilų tėvonija Dubingiuose“ ir „Radvilų dvaras Dubingiuose“ bendraautoris. Jis administruoja Lietuvos kulinariniam paveldui skirtą tinklaraštį .

Informacija

Autorius: Rimvydas Laužikas
Leidėjas: Briedis
Išleidimo metai: 2014
Knygos puslapių skaičius: 208
Formatas: 24x22, kieti viršeliai
ISBN ar kodas: 9789955264637

Jums taip pat gali patikti

Sutramdyta meška | Beata Nicholson, Odeta Bložienė, Rosita Kanapeckaitė
  • TOP
    72
    TOP 72
-75% su kodu: PATOGU
Pinch of nom. 100 naminių sveikų, sočių ir skanių patiekalų | K. Allinson, K. Featherstone
  • Nemokamas pristatymas
Viskas ore. Karšto oro gruzdintuvėje gaminamų patiekalų receptai | Agnė Litvinienė, Beata Rusu, Dovilė Charpenet, Eglė Angelė, Federico Mesphino, Gian Luca Demarco, Meda Yildirim, Monika Sutkutė, Valda Sabaitienė, Viktorija Uzielė
  • Nauja knyga
  • Nemokamas pristatymas
-10% su kodu: PATOGU
Valgau be sąžinės graužimo. Antroji knyga | Esta Galgatavičiūtė
-80% su kodu: PATOGU
Zuikio receptai | Jolanta Ščipokė
-70% su kodu: PATOGU
5,75 
19,17 
Turime sandėlyje
Supermaistas kūdikiams ir vaikams | The Australian Women's Weekly
-70% su kodu: PATOGU
Gliukozės deivės metodas | Jessie Inchauspé
  • Nemokamas pristatymas
-10% su kodu: PATOGU
21,89 
24,32 
Turime sandėlyje
Nuo zacirkos iki lydekos. Tradiciniai Molėtų krašto patiekalai | Anželika Laužikienė
-10% su kodu: PATOGU
16,19 
17,99 
Turime sandėlyje
Metai Beatos virtuvėje (knyga su defektais) | Beata Nicholson
-10% su kodu: PATOGU
8,99 
9,99 
Turime sandėlyje
Gero maisto dienoraštis. Ruduo | Renata Ničajienė
-60% su kodu: PATOGU
7,29 
18,21 
Turime sandėlyje
Kitokių receptų knyga | Ieva Andrulytė-Ptakienė
-80% su kodu: PATOGU
3,67 
18,36 
Turime sandėlyje
Ant medinės lentelės, 2 knyga | Kristina Pišniukaitė-Šimkienė
-10% su kodu: PATOGU

Pirkėjų atsiliepimai

Atsiliepimai išfiltruojami pasirinkus eilutę

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
5 4 atsiliepimai
Rašyti atsiliepimą

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

2022-04-17

2022-04-17

2019-09-05

Estetiška, išmintinga, praktiška, reprezentacinė knyga. Puiki dovana.

2019-03-29