✅ Žaislai ir žaidimai -25% PIGIAU! Naršykite čia >> ✅

🚛 Nemokamas pristatymas nuo 20€ į paštomatus. Daugiau čia >> 🔥 SUPER KAINŲ lentynos! Nuo -20% iki -80% pigiau! Naršykite čia >> 🔥

Gastrofizika. Naujas mokslas apie valgymą

-75% su kodu: PATOGU
5,20 
Įprasta kaina: 20,79 
-75% su kodu: PATOGU
Kupono kodas: PATOGU
Akcija baigiasi: 2024-11-29
-75% su kodu: PATOGU
5,20 
Įprasta kaina: 20,79 
-75% su kodu: PATOGU
Kupono kodas: PATOGU
Akcija baigiasi: 2024-11-29
-75% su kodu: PATOGU
2024-11-30 20.79 InStock
Knygą turime sandėlyje
Nemokamas pristatymas į paštomatus lapkričio 26 d. užsakymams nuo 20,00 

Knygos aprašymas

Eksperimentinės psichologijos profesorius Charles Spence knygoje „Gastrofizika. Naujas mokslas apie valgymą“ teigia, kad valgymo malonumas dažniausiai slypi galvoje, o ne burnoje. Rašytojas supažindina su nauja mokslo šaka, apjungiančia gastronomiją, psichologiją, neuromokslus ir dizainą.

Šioje knygoje kalbama apie priežastis, dėl kurių norime valgyti daugiau arba prarandame apetitą, ilgam įsimename skonį arba jis kaipmat išgaruoja iš galvos. Ar kada pagalvojote, kodėl valgydami dviese suvartojame 35% daugiau maisto, o trise net 75% daugiau? Kaip paaiškinti faktą, kad stiprią kavą mėgstantys žmonės daugiau jos geria esant ryškiam apšvietimui ir kodėl pasaulyje toks nepopuliarus žalios spalvos kečupas? Atsakymas – gastrofizika – nauja pojūčius nagrinėjanti mokslo sritis, kurios pradininkas yra Oksfordo universiteto profesorius Charles Spence.

Jis žengė iš savo laboratorijos ir plačiajai visuomenei pristatė mokslo populiarinimo knygą, kurioje aprašo viską, ką sužinojo apie valgymo patirtį ir tai kaip skonį, aromatą ir bendrą maisto patrauklumą lemia mūsų nuotaika, lūkesčiai ir aplinka.

Knygoje „Gastrofizika. Naujas mokslas apie valgymą“ jūs sužinosite, kas maistą daro patraukliu, stimuliuojančiu ir įsimintinu. Serviravimas, gražios lėkštės, jų spalva, įrankių svoris, fono muzika ir dar daugiau dalykų daro įtaką tam, kiek jūs mėgausitės vakariene. Užtenka pakeisti patiekalo pavadinimą meniu ar indų formą, kad patiekalas, kurio niekas nenorėjo, taptų geidžiamu ir patraukliu.

„Gastrofizika. Naujas mokslas apie valgymą“ – privers į savo lėkštę pažvelgti nauju kampu. Patiks tiems, kurie domisi rinkodara, kognityviniu neuromokslu, dizainu ir elgesio psichologija.

Charles Spence – psichologijos profesorius, Oksfordo universiteto „Krosmodalinių tyrimų laboratorijos“ vadovas. Jo tyrimų objektas – žmogaus smegenų gebėjimas apdoroti skirtingų juslių teikiamus duomenis. Autoriaus tekstai dažnai skelbiami leidiniuose „The Guardian“, „The Financial Times“, „The New Yorker“.

Iš anglų kalbos vertė Agnė Puzauskaitė

Domitės mokslo populiarinimo žanro knygomis? Siūlome knygą įsigyti internetu ir daugiau sužinoti, kaip smegenys lemia mūsų pasirinkimus. Online knygyne įvairių knygų ras ir tie, kuriems rūpi ne tik dalykiniai leidiniai, bet ir literatūra, žadanti įdomius siužetus, įsimintinus veikėjus ar vaizdingus aprašymus. Leidinių kaina draugiška, o per išpardavimus ir akcijas jie kainuoja dar pigiau. Atsiliepimai ir apžvalgos visada sufleruoja, kuri knyga verta dėmesio, taip pat rekomenduojame įvertinti santrauką, kurioje rasite trumpą aprašymą, puslapių skaičių, ištraukų bei kitų duomenų. 

Informacija

Autorius: Charles Spence
Serija: Mokslas iš arti
Leidėjas: Vaga
Išleidimo metai: 2020
Knygos puslapių skaičius: 448
ISBN ar kodas: 9785415026012

Pirkėjų atsiliepimai

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti