Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime
Antipasti, tapas, mezze - lengvi užkandiniai patiekalai pasaulyje turi ne tiek daug vardų, tačiau turi begalę veidų. Italų, ispanų, rytiečių užkandžių valgiaraštis retai susideda iš vieno patiekalo. Kiekvienas svečias pagal norą ir nuotaiką gali pasirinkti įvairių lengvų valgių.
Mes dažnai apsiribojame vienu atskirai patiekiamu užkandžiu. Tačiau prieš pagrindinį patiekalą dabar jau patiekiama ne tik sriubos ar mišrainės - prisitaikoma prie tarptautinių tendencijų ir tarp mėgstamiausių lengvų patiekalų atsiranda naujų valgių.
Pavalgyti ar užvalgyti? Kadangi susirinkusieji prie stalo neturi pasisotinti vien užkandiniais valgiais, jų porcijos turi būti mažos. Kuo daugiau siūlote patiekalų, tuo mažesnės turi būti jų porcijos.
Tačiau kodėl į tai nepažiūrėjus kitu žvilgsniu? Daugelis šioje knygoje „Gardūs lengvi patiekalai iš viso pasaulio“ siūlomų receptų gali atstoti pagrindinius vaišių valgius! Arba nusižiūrėjus į mūsų europiečius kaimynus galima vienu metu patiekti bent keletą užkandinių patiekalų. Prie jų patiekite duonos ir keletą padažų, ir niekas net neprisimins, kad dar turėtų būti ir pagrindinis patiekalas.
Idealus užkandinių patiekalų valgiaraštis:
• Kad ir kiek ketinate patiekti valgių, atkreipkite dėmesį, kad jie vieni kitų negožtų, o sudarytų subtilų derinį, papildydami vieni kitų skonį.
• Skirtingi skoniai ir tekstūros suteikia patiekalui įdomumo, nes tokios priešybės kaip saldumas ir rūgštumas, minkštumas ir traškumas, aštrumas ir prėskumas sudaro puikius derinius, taigi, pavyzdžiui, skrudinta duona puikiai dera prie trintos sriubos arba salotų.
• Visada mielos mažos staigmenos, pavyzdžiui, valgomi salotų krepšeliai iš parmezano.
• Tebūnie prie stalo šventė akims! Valgiaraštyje siekite ne tik skonių, bet ir spalvų įvairovės.
• Įvairūs patiekalų komponentai turi spalviškai derėti tarpusavyje, tačiau jokiu būdu neturi būti visiškai vienodos spalvos skirtingų patiekalų.
• Monotonija varo nuobodulį. Valgiaraštis, kuriame kartojasi tos pačios sudedamosios dalys ir spalvos, netrunka įgristi. Tas pat pasakytina ir apie valgiaraštį, kurio visi patiekalai vienodo skonio. Jei ketinate kaip pagrindinį patiekalą patiekti žuvį, nebūtina patiekti dar ir žuvies užkandžių (juo labiau iš tokių pat žuvų). Kur kas įdomiau pažaisti su skirtingo skonio komponentais ir svečiams pasiūlyti vis kitokių patiekalų. Jei nusprendėte patiekti mėsišką pagrindinį patiekalą, tinkama įžanga bus lengvi žuvies, daržovių užkandiniai patiekalai ir sriubos.
Skanaus!
TURINYS
Pratarmė / 6
Sriubos / 10
Salotos / 52
Paštetai, apkepai, užtepėlės ir t. t. / 98
Daržovių užkandžiai / 136
Žuvies užkandžiai / 174
Mėsos užkandžiai / 208
Receptų rodyklė / 238
Leidėjas: | Aktėja |
Išleidimo metai: | 2015 |
Knygos puslapių skaičius: | 240 |
Formatas: | 13x16, kieti viršeliai |
ISBN ar kodas: | 9789955214113 |
Vertėjas: | Aušra Karsokienė |
Iš kokios kalbos versta: | anglų |
Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti