Iki 12.20 12:00 val. pateiktus ir apmokėtus užsakymus - pristatysime į paštomatus Lietuvoje iki Šv. Kalėdų! Daugiau  ČIA >>

Šventinės dovanos mobile 🔥 SUPER KAINŲ lentynos! Nuo -20% iki -80% pigiau! Naršykite čia >>  🔥

Europos šalių virtuvė. Kulinarinės tradicijos ir receptai (knyga su defektais)

Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime

Knygos aprašymas

Galimas knygos brokas (gali būti likusi žymė nuo anksčiau ant knygos nugarėlės užklijuotos kainos, pageltę kai kurių knygų puslapiai, gali būti susilankstęs, subraižytas arba įplyšęs knygos viršelis).

"Europos šalių virtuvė" - tai receptų knyga, visus mėgstančius gaminti supažindinanti su dvidešimt šešių Europos šalių virtuvėmis ir tų šalių maisto gaminimo tradicijomis.

Knygoje "Europos šalių virtuvė" pateikiama daugiau kaip 270 patiekalų receptų, atskleidžiančių visų Europos regionų – Šiaurės, Rytų, Vidurio, Vakarų, Pietų ir Užkaukazės – virtuvės tradicijas. Atrinktų patiekalų receptai nesudėtingi, puikiai pagaminami iš įprastų, lengvai Lietuvoje įsigijamų produktų.

Čia rasite taip mėgstamų itališkų, prancūziškų, graikiškų ir ispaniškų patiekalų receptų, susipažinsite su paprasta ir skania Jungtinės Karalystės, airių, ypač sočia čekų virtuve, ypatingais Kaukazo patiekalais, sužinosite, ką mėgsta estai, švedai, danai, belgai, austrai ir kiti europiečiai.

Mėgstantys tradicinę virtuvę ir kartu nebijantys įsileisti naujų vėjų, tikrai ras puikių receptų, kaip pasigaminti įvairių užkandžių, sriubų, mėsos, daržovių, kruopų, makaronų patiekalų, išsikepti skanių pyragų, sausainių ir tortų.

Ši knyga "Europos šalių virtuvė" – puiki pagalbininkė, ieškantiems naujų skonių, kuriantiems savo receptus, norintiems paįvairinti kasdienį ar šventinį stalą, mėgstantiems rengti teminius draugų vakarėlius ar šeimos šventes!

Ji – tarsi stiprus europietiškų skonių ir aromatų gūsis, plūstelėjęs į Jūsų namus. Skanaus!

PRATARMĖ

Sveiki atvykę į Europos šalių virtuvę

Ši knyga skirta visiems, mėgstantiems ne tik tradicinę lietuvišką virtuvę, bet ir ieškantiems naujų skonių derinių bei gaminantiems namuose.

Norėdami atskleisti Europos virtuvių įvairovę, į knygą perkėlėme populiariausius net dvidešimt šešių Europos šalių patiekalų receptus. Atrinkome tokius receptus, kuriais vadovaudamiesi greitai, lengvai ir iš kasdienių produktų pasigaminsite salotų, sriubų, mėsos ir žuvies patiekalų, įvairių desertų. Čia rasite ne tik populiarių Italijos, Prancūzijos, Graikijos ar Ispanijos patiekalų receptų, bet ir susipažinsite su paprasta ir skania Airijos, Jungtinės Karalystės virtuve, sužinosite, ką mėgsta estai, latviai, švedai, danai.

Išmoksite, kaip išsivirti ukrainietiškų barščių, pasigaminti tikrą Kijevo kotletą, pagal lenkišką receptą paruošti dieviško skonio karpį, išsikepti Torunės meduolių, pasigaminti vengrišką guliašą ar ypatingą vengrišką žuvienę. Atsivertę čekų virtuvės puslapius, nustebsite, kiek ir kokių skanių patiekalų galima pasigaminti ne tik iš grynos mėsos, bet ir iš subproduktų, sužinosite, kaip namuose pasigaminti garsiųjų „knedlikų" - čekiškų kukulių. Mėgstantiems sūrį pravers šveicariški receptai, o besižavintys daržovių patiekalais galės pasidžiaugti bulgariškais receptais. Tiems, kam patinka Kaukazo virtuvė, ras receptų, kaip išsivirti charčio, pasigaminti „sacivi" padažą ar vyne ištroškinti upėtakį.

Patiekalai, kuriuos gamina europiečiai, paįvairins kiekvieno kasdienį ar šventinį stalą. Gal net paskatins surengti teminį draugų vakarėlį ar šeimos šventę, kurios metu galėsite paskanauti vienos ar kitos šalies valgių, smagiai pabendrauti.

Tam, kad būtų lengviau susigaudyti virtuvių labirintuose, jas sugrupavome pagal šalies geografinę padėtį ir suskirstėme į šešis regionus: Siaurės, Rytų, Užkaukazės, Vidurio, Vakarų ir Pietų Europos. Toks skirstymas leidžia pastebėti ir tam tikrus europietiškos virtuvės bendrumus. Pavyzdžiui, kuo šalis daugiau į šiaurę, tuo mažiau gaminama daržovių patiekalų, o kuo piečiau - tuo labiau mėgstamas vynas. Vis dėlto drąsiai galima pasakyti, kad visi europiečiai mėgsta mėsos kepsnius, kuriuos dažniausiai patiekia su bulvėmis.

Kad mėgstantiems gaminti būtų dar patogiau ir lengviau, knygoje prie kiekvieno skyriaus specialiai pateikiame virtuvės šefo Tomo Romikaičio, kompanijos „Horeca consulting" vadovo, puikaus ne tik lietuviškos, bet ir europietiškos virtuvės specialisto, parengtus praktinius patarimus.

Tikimės, kad ši knyga bus puiki pagalbininkė jūsų virtuvėje, padės atrasti naujų skonių, sukurti savo receptų ir patirti naujų kulinarinių įspūdžių!

Skanaus!

TURINYS

Šiaurės Europa / 9

Airija / 11

Jungtinė Karalystė / 25

Danija / 31

Norvegija / 35

Švedija / 39

Estija / 43

Latvija / 47

Rytų Europa / 51

Baltarusija / 53

Ukraina / 57

Užkaukazė / 65

Gruzija / 67

Armėnija / 71

Vidurio Europa / 75

Lenkija / 77

Čekija / 85

Vengrija / 99

Vakarų Europa / 103

Prancūzija / 105

Belgija / 113

Nyderlandai / 117

Vokietija / 123

Austrija / 127

Šveicarija / 135

Pietų Europa / 141

Portugalija / 143

Ispanija / 147

Italija / 155

Kroatija / 167

Graikija / 171

Bulgarija / 185

Informacija

Leidėjas: Terra Publica
Išleidimo metai: 2014
Knygos puslapių skaičius: 200
Formatas: 24x24, kieti viršeliai
ISBN ar kodas: 9786098090258-BR

Pirkėjų atsiliepimai

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti