Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 10 € *

Erotinė lietuvių tekstilės ornamento semantika: vietiniai ir tarpkultūriniai kontekstai

Kaina: 28,99 €
Kaina su kodu: 26,09 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
NEMOKAMAS PRISTATYMAS
Lietuvoje
  • Knygą turėsime: 2024-10-04
2024-09-30 28.99 InStock
Rezervuoti 26,09 € -10% su kodu
PATOGU
Rezervuoti

Knygos „Erotinė lietuvių tekstilės ornamento semantika: vietiniai ir tarpkultūriniai kontekstai“ aprašymas

Vytauto Tumėno monografijoje „Erotinė lietuvių tekstilės ornamento semantika: vietiniai ir tarpkultūriniai kontekstai“ gvildenami kosmogoniniai erotikos, lytiškumo ir binariškumo aspektai baltų mitinėje-poetinėje tradicijoje ir lietuvių ornamente ir jo simbolikoje. Nagrinėjama lietuvių, baltų ornamento (tradicinės tekstilės juostų ir diminių audinių) tradicija, jos perdava bei kūrybinga interpretacija moderniais laikais plėtojant tautinius simbolius bei stilių, dabartyje puoselėjant alternatyvią ekologišką pasaulėjautą bei numedžiagintą, eksperimentinį ar skaitmeninį meną bei estetinę socialinę komunikaciją.

Tarpdalykiškai tyrinėjant XIX–XXI a. lietuvių etnines, populiariąsias ir profesionaliąsias realijas, vizualinės kultūros reiškinius, mitologinius ir archetipinius konceptus, greta etnologijos, antropologijos ir dailėtyros bei archeologijos pasitelkiamos semiotikos bei lyginamoji prieigos, platus tarpkultūrinis laiko ir geografijos kontekstas, apimantis ir gerokai nutolusius Europos ir Rytų civilizacijų reiškinius. Vietinių, regioninių, savųjų kultūros simbolių nagrinėjimas platesniame tarptautiniame istoriniame kontekste gali padėti plėtojant tarpkultūrinį dialogą pasauliui globalėjant, stiprinti valstybės atsparumą informaciniams karams bei skatinti visuomenės įtraukimą į paveldą ir jo sklaidą.



Parašykite atsiliepimą apie „Erotinė lietuvių tekstilės ornamento semantika: vietiniai ir tarpkultūriniai kontekstai“

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Knygos apie etnografiją

Vytautas Tumėnas pristato įdomią ir tikrai naudingą knygą „Erotinė lietuvių tekstilės ornamento semantika: vietiniai ir tarpkultūriniai kontekstai“, kurią įsigyti internetu greita ir paprasta. Vos keli mygtuko spustelėjimai, operatyvus pristatymas ir, greičiausiai, jau kitą dieną galėsite mėgautis motyvuojančiu kūriniu. 

Šiuolaikiniame pasaulyje knygas pirkti itin lengva. Online knygyne pirkėjų visada laukia išsami ledinio informacijos santrauka, kurioje pateikiame knygos „Erotinė lietuvių tekstilės ornamento semantika: vietiniai ir tarpkultūriniai kontekstai“ aprašymą, nurodome autorių, kūrinio vertėją, puslapių skaičių ar literatūrinį žanrą. Viena ko negalime – atskleisti visų turinio detalių ar perskaityti knygos „Erotinė lietuvių tekstilės ornamento semantika: vietiniai ir tarpkultūriniai kontekstai“ už jus. Tačiau visada pasiūlysime geras knygų kainas, karštas leidyklų akcijas ir nuolaidas, kurių dėka naudingus kūrinius įsigysite pigiau. 

Perskaitėte knygą „Erotinė lietuvių tekstilės ornamento semantika: vietiniai ir tarpkultūriniai kontekstai“? Kviečiame interneto knygyne palikti savo nuomonę, Vytautas Tumėnas tikrai to vertas. Skaitytojų atsiliepimai, kuriuos rasite šalia daugelio knygų aprašymų, padeda rinktis ir apsispręsti kitiems pirkėjams. 


Dažnai su „Erotinė lietuvių tekstilės ornamento semantika: vietiniai ir tarpkultūriniai kontekstai“ perkama kartu