Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime
Knygoje "Bulvės kelionė. Pasaulio virtuvių patiekalai" gardūs ir nesudėtingi įvairių pasaulio šalių bulvių patiekalai: salotos, užkandžiai, sriubos, mėsos, žuvų, vegetariški valgiai, desertai.
Linksmiausias juokas ten, kur geras maistas, o geras maistas - tai paprastas maistas. Toks, kurį galima paruošti, pavyzdžiui, iš bulvių.
Jos mėgstamos visame pasaulyje ir daug kur dar vadinamos žemės obuoliais, žemės vaisias, triufeliais ir t. t. Bulvių yra įvairių. Štai ryškiaspalvės saldžiosios - vaisių, žieminės, arba topinambai, - riešutų skonio, o violetinių gardumui nusakyti žodžių negana - būtina paragauti. Beje, jų galima užsiauginti ir savo darže arba... gėlyne, juk anksčiau bulvės dėl žiedų augintos lyg gėlės. Ne veltui, tarkim, topinambai dar vadinami bulvėmis saylėgrąžomis. Jie auga ir plinta savaime, o prisikasti galima ir pavasarį, kaip tik tada, kai jaučiamės išsiilgę šviežių daržovių.
Kad sužinotumėte, kokias bulvių patiekalais mėgaujasi žmonės įvairiose pasaulio šalyse, apkeliauti Žemės rutulio nereikės - tai per daug šimtmečių jau padarė bulvė. Šios kelionės palikimas - gausybė gardžių patiekalų receptų. Įdomiausius, vertingiausius, gardžiausius išbandėme ir sudėjome į šią knygą. Pasimėgaukite ir jūs!
Giedrė Barauskienė - žurnalo "Moteris" žurnalistė, fotografė, kulinarinių žurnalų ir knygų autorė.
Autorius: | Giedrė Barauskienė |
Leidėjas: | Ekspress leidyba |
Išleidimo metai: | 2014 |
Knygos puslapių skaičius: | 240 |
Formatas: | 19x19, minkšti viršeliai |
ISBN ar kodas: | 9786094340178 |
Atsiliepimai išfiltruojami pasirinkus eilutę