Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Ąžuolai okupacijų skersvėjuose

Kaina: 24,99 €
NEMOKAMAS PRISTATYMAS
į Smartpost paštomatus Lietuvoje
  • Pristatysime: per 18-26 val.*
Knygą turime sandėlyje
Atsiėmimas Vilniuje
po 1 darbo val.

2024-09-30 24.99 InStock
Į krepšelį 24,99 € Kaina

Knygos „Ąžuolai okupacijų skersvėjuose“ aprašymas

Lietuvos valstybė XX amžiuje patyrė daugel transformacijų apie kurias mes žinome tiek, kiek jos aprašytos istorikų kaip istoriniai faktai, pavyzdžiui: Atsikūrė Lietuvos Valstybė. Kaip ir kas ją atkūrė, lieka antraeiliu klausimu, į kuriuos gilinasi atskiri autoriai suteikdami daugiau detalių.

Tėvas Jonas 1939 m. rugsėjį su šėliojančiu eržilu Sarčiu atvežė mane į Vadžgirio pradinės mokyklos pirmą skyrių. Ant priekinės klasės sienos kabojo kryžius su Lietuvos paveikslu iš vienos pusės ir Vyčiu - Lietuvos herbu - iš kitos pusės.

1940 m. rugsėjį atėjau į tos pačios mokyklėlės antrą skyrių - ant priekinės klasės sienos kabojo Stalino portretas. Trečiame skyriuje mus pasitiko Adolfo Hitlerio portretas. Jis mus lydėjo ketvirtame ir penktame skyriuose. Tokios okupacinės kolizijos lydėjo mus ir mūsų Valstybę.

Atidundėjo Rytų frontas iki mano tėviškės ir sustojo, kad pailsėtų ka-reiviai ir visi kariaujantys. Mano tėviškėlė pačiame atkampiausiame kai¬me, tad giminės ir giminiuočiai siunčia pas mus jaunus vyrus slėptis nuo okupacinių negandų. Žmonės planuoja, o Viešpats juokiasi neduodamas nė lašo lietaus savaitę kitą. Kieta mūsų gruntkelio žemelė atlaiko ne tik lengvųjų, bet ir kariškų sunkiųjų automobilių, pafrontės šėlsmą, tankų ir patrankų svorį. Maža to, dvi frontininkų kuopos pasirenka mūsų ūkį poilsiavitei: viena kuopa apkasuose, kita mūsų ūkyje, po savaitės keičia¬si. Slėptuvėje - ketvertas jaunų vyrų, kieme - kuopa vermachto kareivių. Man ir broliui „linksma", braunantis pro vokiečių kareivius pas vyrus į slėptuvę. Tų okupacinių batalijų atspindžius jaučiu iki šiol. Tų atspindžių bus ir šioje knygoje.

Petras Girdzijauskas


  • Autorius: Petras Girdzijauskas
  • Leidėjas: Homo liber
  • Išleidimo metai: 2024
  • Knygos puslapių skaičius: 320
  • Formatas: 17x26, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786094463051

Parašykite atsiliepimą apie „Ąžuolai okupacijų skersvėjuose“

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Publicistika

Petras Girdzijauskas pristato įdomią ir tikrai naudingą knygą „Ąžuolai okupacijų skersvėjuose“, kurią įsigyti internetu greita ir paprasta. Vos keli mygtuko spustelėjimai, operatyvus pristatymas ir, greičiausiai, jau kitą dieną galėsite mėgautis motyvuojančiu kūriniu. 

Šiuolaikiniame pasaulyje knygas pirkti itin lengva. Online knygyne pirkėjų visada laukia išsami ledinio informacijos santrauka, kurioje pateikiame knygos „Ąžuolai okupacijų skersvėjuose“ aprašymą, nurodome autorių, kūrinio vertėją, puslapių skaičių ar literatūrinį žanrą. Viena ko negalime – atskleisti visų turinio detalių ar perskaityti knygos „Ąžuolai okupacijų skersvėjuose“ už jus. Tačiau visada pasiūlysime geras knygų kainas, karštas leidyklų akcijas ir nuolaidas, kurių dėka naudingus kūrinius įsigysite pigiau. 

Perskaitėte knygą „Ąžuolai okupacijų skersvėjuose“? Kviečiame interneto knygyne palikti savo nuomonę, Petras Girdzijauskas tikrai to vertas. Skaitytojų atsiliepimai, kuriuos rasite šalia daugelio knygų aprašymų, padeda rinktis ir apsispręsti kitiems pirkėjams. 


Dažnai su „Ąžuolai okupacijų skersvėjuose“ perkama kartu