Viskam extra -5% nuolaida su kodu: PIGU (išskyrus vadovėlius ir pratybas)

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Aukštujų Šimonių likimas

Kaina: 13,69 €
Kaina su kodu: 12,32 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
  • Knygą turėsime: 2024-09-06
2024-08-31 13.69 InStock
Rezervuoti 12,32 € -10% su kodu
PATOGU
Rezervuoti

Knygos „Aukštujų Šimonių likimas“ aprašymas

Romanas „Aukštujų Šimonių likimas“ – tai Mažosios Lietuvos buities, papročių, tradicijų metraštis, kur šio krašto istorija parodyta per tragišką vienos giminės kartų likimą.

Pradėdama pasakojimą apie išnykusią praeitį, rašytoja Ieva Simonaitytė skaitytoją nukelia į XVIII amžių, plačiau aprašydama vieną svarbų įvykį – 1790–1711 metų marą, nusiaubusį Mažąją Lietuvą, nusinešusį šimtus gyvybių ir nulėmusį tolesnį pagrindinių romanų veikėjų Šimonių gyvenimą. Garbinti bajorai Šimoniai pamažu tampa būrais, atskleidžiamas jų tautinės ir moralinės savimonės smukimas nenumaldomai bėgant laikui.

„Jaudinantis, intensyvi ir dramatiška kelių kartų šeimos istorija, kuri leidžia patirti ne tik nenuolaidaus likimo galią, bet ir nemažai sužinoti apie Mažąją Lietuvą. Tai knyga, kurioje įtaigiai suderinamas įdomus siužetas ir pažintinis turinys, praplėsiantis istorijos žinias. Ieva Simonaitytė, be abejonės, yra labai talentinga lietuvių literatūros klasikė, kurios kūrybą verta atrasi ir šių dienų skaitytojui.“
Eglė Baliutavičiūtė

Laikas lietuvių literatūrai – šiuolaikiško dizaino knygų kolekcija, skaitytojus kviečianti atrasti reikšmingiausius XX amžiaus rašytojus ir mėgautis jų kūriniais, tapusiais lietuvių literatūros klasika. Puikus pasirinkimas moksleiviams ir visiems, ieškantiems laiko bei daugybės skaitytojų patikrintų knygų.



Parašykite atsiliepimą apie „Aukštujų Šimonių likimas“

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Klasikinė lietuvių literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą „Aukštujų Šimonių likimas“, Ieva Simonaitytė. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Ieva Simonaitytė su knyga „Aukštujų Šimonių likimas“ jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga „Aukštujų Šimonių likimas“ patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Ieva Simonaitytė. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą „Aukštujų Šimonių likimas“ palikti ir jūs.

 


Dažnai su „Aukštujų Šimonių likimas“ perkama kartu