✅ Žaislai ir žaidimai -25% PIGIAU! Naršykite čia >> ✅
Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime
„Makaronų valgiai“ 109 paprasti nebrangių ir gardžių makaronų patiekalų receptai.
Pavartę šią knygą, įsitikinsite, kad iš paprasčiausio makaronų pakelio per pusvalandį galima paruošti karališkus pietus! Tereikia trupučio noro, fantazijos ir valgis išeis ypatingas.
Mintis, kad makaronai - vertingas ir skanus patiekalas, iki šiol turi gana nedaug šalininkų. Ypač tarp moterų. Juk kiekvienas, nors ausies krašteliu girdėjęs apie dietologiją, tvirtai tiki: nuo miltinių patiekalų auga svoris. Iš vienos pusės, jei teisūs: net patys kokybiškiausi makaronai tikrai nepadės sulieknėti prieš maudymosi sezoną, Iš kitos pusės, visiems, kurie labai rūpinasi valgymo ypatumais, tuo vertėtų pasidomėti atidžiau. Juk šis patiekalas - svarbi Viduržemio jūros dietos dalis. Būtent makaronai, arba sudėtingieji angliavandeniai, - vienas iš kertinių sveikos mitybos piramidės akmenų. Tik svarbu nepamiršti saiko ir atsiminti, kad vienas pagrindinių - tai ne vienintelis. Pasak dietologų, jie turėtų sudaryti apie ketvirtį mūsų kasdienio raciono.
O dabar pabandykite atspėti, kiek yra makaronų rūšių. Nepatikėsite: pasaulyje jų suskaičiuojama apie šešis šimtus. Indai juos gamina ne tik iš mums įprastų kvietinių, bet ir iš ryžinių miltų, o japonų receptuose didžiąją dalį užima grikiniai ir net pupelių miltai. Vis dėlto jei dauguma makaronų ruošiami iš kietagrūdžių kviečių miltų, kodėl skiriasi jų skonis? Tai priklauso ir nuo gamybos būdo, ir vandens, su kuriuo maišoma tešla, ir nuo pačių makaronų kietumo. Juk vieni jų spaudžiami ore, kiti - vakuume, treti iš pradžių perleidžiami per karšto vandens garus ir tik tada džiovinami. Tešla gali būti minkoma su paprastu geriamuoju, gręžinių ar net mineralizuotu vandeniu, be to, pagerinama kiaušiniais; tada patiekalas išeina kur kas sotesnis. Populiarūs ir įvairūs makaronai su priedais: špinatais, jūrų kopūstais, bazilikais, ciberžolėmis, paprikomis. Jie pasižymi ne tik savitu skoniu, bet ir spalva - jais lengvai nudžiuginsite vaikus ir papuošite stalą. Žinoma, šio valgio skonis priklausys ir nuo to, ar mokate... jį paruošti.
Nevalgykite vienų makaronų; tai tas pats, kas žiūrėti į išjungtą puikios kokybės televizoriaus ekraną: širdį pirkinys gal ir džiugina, bet naudos ir malonumo mažoka. Jei ruošiate vakarienę ir visai neturite laiko, bent jau sutarkuokite gabalaitį kietojo ar kitokio - ožkų, avių, net paprasčiausio balto, lietuviško - sūrio. Galite į puodą įkrėsti varškės, susmulkinti kelias krapų šakeles ir gerai išmaišyti. 0 jei turite bent kelias minutes, Jūsų galimybės labai plačios: juk makaronų padažų - nesuskaičiuojama galybė. Pavyzdžiui, galite paruošti klasikinį pomidorų su bazilikais padažą: įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejaus, sudėkite sutrintą česnako skiltelę, susmulkintą pomidoro minkštimą ir patroškinkite 10-12 minučių. Likus kelioms minutėms iki nukaitimo berkite žiupsnį smulkintų bazilikų lapelių, pagardinkite druska ir šviežiai grūstais pipirais. Maišykite šį padažą su makaronais ir - skanaus! Gardinti tiks beveik viskas - kumpis ar šoninė, kepti pievagrybiai ar svogūnai, špinatai ir malta mėsa, aguročiai ir bet kokie žalumynai.
Štai, kiek visko galima sukurti iš paprasčiausio makaronų pakelio per 15 minučių. Jau aiškėja, kaip italai gali maitintis vien makaronais, ar ne? O kur dar troškiniai ir įvairiausi apkepai, reikalaujantys šiek tiek daugiau laiko, bet tikrai karališki patiekalai. Tereikia trupučio noro, fantazijos ir valgis išeis ypatingas.
Skanaus!
Autorius: | Violeta Barysienė |
Leidėjas: | Septyni menai |
Išleidimo metai: | 2010 |
Knygos puslapių skaičius: | 160 |
Formatas: | 20x24, minkšti viršeliai |
ISBN ar kodas: | 9786098030082 |
Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti