Renatos Ničajienės knygų serija "Gero maisto dienoraštis", pasauliniuose kulinarinių knygų
apdovanojimuose Gourmand World Cookbook Awards 2017 kategorijoje
"B10 Series" laimėjo garbingą 3-čiąją vietą! Tai prestižiniai kasmetiniai kulinarinių
knygų apdovanojimai, pasaulyje organizuojami jau 22 metus
"Gero maisto dienoraštis. Žiema"
Knyga
"Gero maisto dienoraštis. Žiema" skiriama visiems, norintiems šaltuoju
metų laiku maitintis sveikiau. Joje rasite gardžių sezoninių daržovių,
žuvų receptų, skirtų adventui ir Kūčioms, skanių ir naudingų mėsos
patiekalų, saldumynų receptų Kalėdoms ir Naujųjų metų šventei ir aibę
skanumynų be cukraus receptų, tinkančių Kalėdų dovanų gamybai.
Vasario skyriuje visas kalnas be kvietinių miltų kepamų blynų ir blynelių receptų, skirtų Užgavėnėms.
Knygų serija "Gero maisto dienoraštis" sugulė į keturias,
skirtingiems metų laikams skirtas knygas. Tai dienoraščio forma
parašytos kulinarinės knygos, kiekvienai metų dienai jose rasite po
vieną ne tik skanų, bet ir sveiką receptą. Iš viso dienoraštyje 365
receptai, tiek pat, kiek metuose dienų.
Po kiekvienu receptu skaitykite dietistės komentarą, kuris
patvirtins patiekalo naudingumą. Receptai labai paprastai, lengvai ir
greitai pagaminami, po jais tokie ženkleliai: "Be cukraus", "Be
glitimo", "Be laktozės".
"Gero maisto dienoraštis. Pavasaris"
"Gero maisto dienoraštis. Pavasaris" tai antroji knygų serijos "Gero maisto dienoraštis" knyga (pirmoji "Gero maisto dienoraštis. Žiema" buvo skirta žiemos sezonui). Ji turėtų patikti tiems, kurie pavasarį nori maitintis natūraliai sveikiau.
Knygoje rasite gardžių sezoninių patiekalų su valgomais daigais, laukinėmis dilgėlėmis, pavasariniais ridikėliais, smidrais, rabarbarais receptų. Joje daug dėmesio skiriama sveikiau paruoštoms velykinėms vaišėms: lengviems kiaušinių ir mėsos patiekalams, šventiniams saldumynams be kvietinių miltų ir cukraus.
Knygų serija "Gero maisto dienoraštis" sugulė į keturias, skirtingiems metų laikams skirtas knygas. Tai dienoraščio forma parašytos kulinarinės knygos, kiekvienai metų dienai jose rasite po vieną ne tik skanų, bet ir sveiką receptą. Iš viso dienoraštyje 365 receptai, tiek pat, kiek metuose dienų.
Po kiekvienu receptu skaitykite dietistės komentarą, kuris patvirtins patiekalo naudingumą. Receptai labai paprastai, lengvai ir greitai pagaminami, po jais tokie ženkleliai: "Be cukraus", "Be glitimo", "Be laktozės".
"Gero maisto dienoraštis. Vasara"
„Gero maisto dienoraštis. Vasara“ tai trečioji knygų serijos „Gero maisto dienoraštis“ knyga. Ji turėtų praversti visiems, norintiems vasarą leisti lengvai ir maitintis natūraliai sveikiau.
Šioje knygoje rasite ne tik skanių, greitai ir lengvai pagaminamų patiekalų receptų su sezoninėmis uogomis, vaisiais ir daržovėmis, bet ir natūralių ledų, netradicinių lauko kepsnių, įvairių gaivinančių gėrimų receptų.
Ar žinojote, kad ledus įmanoma pagaminti tik iš dviejų ingredientų, o vietoj makaronų lakštų panaudojant cukinijas galima iškepti puikiausią lazaniją? Šiuos ir daug kitų skanių ir naudingų patiekalų receptų rasite vasarai skirtoje knygoje.
Knygų serija „Gero maisto dienoraštis“ sugulė į keturias, skirtingiems metų laikams skirtas knygas. Tai dienoraščio forma parašytos kulinarinės knygos, kiekvienai metų dienai jose rasite po vieną ne tik skanų, bet ir sveiką receptą. Iš viso dienoraštyje 365 receptai, tiek pat, kiek metuose dienų. Po kiekvienu receptu skaitykite dietistės komentarą, kuris patvirtins patiekalo naudingumą. Receptai labai paprastai, lengvai ir greitai pagaminami, po jais tokie ženkleliai: „Be cukraus“, „Be glitimo“, „Be laktozės“.
"Gero maisto dienoraštis. Ruduo"
„Gero maisto dienoraštis. Ruduo" - ketvirtoji ir baigiamoji knygų serijos „Gero maisto dienoraštis" knyga. Ji skiriama visiems norintiesiems maitintis natūraliai sveikiau.
Šioje knygoje rasite ne tik gardžių, greitai ir lengvai pagaminamų patiekalų receptų su rudeninėmis gėrybėmis, bet ir patarimų, kaip namie rauginti įvairias daržoves ir vaisius, kaip konservuoti nenaudojant acto ir cukraus, kaip daržovėmis paįvairinti saldžius kepinius.
Ar žinojote, kad obuolių tyrę žiemos atsargoms galima kepti orkaitėje nenaudojant cukraus, o rauginti tinkami ne tik kopūstai, bet ir morkos, neprinokę pomidorai, kriaušės, obuoliai, kad su moliūgais, morkomis ir burokėliais galite iškepti maistingą ir skanų pyragą?
Šie ir daugybė kitų naudingų patiekalų receptų – rudeniui skirtoje knygoje „Gero maisto dienoraštis. Ruduo".
Knygų serija „Gero maisto dienoraštis" sugulė į keturias skirtingiems metų laikams skirtas knygas. Tai dienoraščio forma parašytos kulinarinės knygos, kiekvienai metų dienai jose rasite po vieną ne tik skanų, bet ir sveiką receptą. Iš viso dienoraštyje 365 receptai – tiek pat, kiek metuose dienų. Po kiekvienu receptu skaitykite dietistės komentarą, kuris patvirtins patiekalo naudingumą. Patiekalai labai paprastai, lengvai ir greitai pagaminami, po jais tokie ženkleliai: „Be cukraus", „Be glitimo", „Be laktozės".
Knygos autorė Renata Ničajienė savo knygose "Gero maisto dienoraštis", "Sezoninė virtuvė", "Nostalgiški skanumynai" ir šešerius metus rašomame sezoninevirtuve.lt tinklaraštyje skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus.
"Kad, nuslūgus vasaros spalvų įvairovei, rudenį mityba netaptų vienpusė ir nuobodi, į pagalbą pasitelkite šią knygą. Čia pateikta visa šūsnis maistingų patiekalų receptų, tad bus smagu ir gaminti, ir ragauti. Patiekalai puikiai suderinti, įvairūs ir gausūs vitaminų, mineralų bei antioksidantų."
Dietistė Toma Dvelytė