NEMOKAMAS pristatymas nuo 20€ į paštomatus Lietuvoje! Daugiau ČIA >>

Šventinės dovanos mobile 🔥 SUPER KAINŲ lentynos! Nuo -20% iki -80% pigiau! Naršykite čia >>  🔥
Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime

Knygos aprašymas




„Gero maisto dienoraštis. Vasara“
tai trečioji knygų serijos „Gero maisto dienoraštis“ knyga. Ji turėtų praversti visiems, norintiems vasarą leisti lengvai ir maitintis natūraliai sveikiau.


Šioje knygoje rasite ne tik skanių, greitai ir lengvai pagaminamų patiekalų receptų su sezoninėmis uogomis, vaisiais ir daržovėmis, bet ir natūralių ledų, netradicinių lauko kepsnių, įvairių gaivinančių gėrimų receptų.

Ar žinojote, kad ledus įmanoma pagaminti tik iš dviejų ingredientų, o vietoj makaronų lakštų panaudojant cukinijas galima iškepti puikiausią lazaniją? Šiuos ir daug kitų skanių ir naudingų patiekalų receptų rasite vasarai skirtoje knygoje.


Knygų serija „Gero maisto dienoraštis“ sugulė į keturias, skirtingiems metų laikams skirtas knygas. Tai dienoraščio forma parašytos kulinarinės knygos, kiekvienai metų dienai jose rasite po vieną ne tik skanų, bet ir sveiką receptą. Iš viso dienoraštyje 365 receptai, tiek pat, kiek metuose dienų. Po kiekvienu receptu skaitykite dietistės komentarą, kuris patvirtins patiekalo naudingumą. Receptai labai paprastai, lengvai ir greitai pagaminami, po jais tokie ženkleliai: „Be cukraus“, „Be glitimo“, „Be laktozės“.


Visos "Gero maisto dienoraštis" knygos:



Pirmoji knyga - "Gero maisto dienoraštis. Žiema"

Antroji knyga - "Gero maisto dienoraštis. Pavasaris"

Trečioji knyga - "Gero maisto dienoraštis. Vasara"

Ketvirtoji knyga - "Gero maisto dienoraštis. Ruduo"



Knygų komplektas KOMPLEKTAS. Gero maisto dienoraštis. Žiema + Pavasaris + Vasara + Ruduo

RECEPTAS


TRIJŲ INGREDIENTŲ BLYNAI


Ne taip seniai mane šiais blynais pavaišino mėgstanti stebinti draugė ir jai puikiai pavyko! Blynai buvo labai gardūs, o jų gamybai visai nereikėjo kvietinių ir cukraus, todėl nusprendžiau receptą įtraukti į šią knygą. Blynams saldumo suteikia trintas bananas, o tešlą sutirština avižiniai miltai. Tokie blynai apipilti trintomis braškėmis ir pateikti vasaros terasoje, bus geidžiamiausi pusryčiai po rinktinės mankštos. 


Reikės:

1 prinokusio banano

1 kiaušinio

4 šaukštų avižinių miltų

lydyto sviesto kepti (receptas žiemos knygoje 82 p.)


Padažui:

250 g. braškių

1 šaukštelio ispaniško šalavijo (angl. chia) sėklų


Pirma paruoškite padažą, kad trintose braškėse spėtų išbrinkti ispaninio šalavijo sėklos. Švarias braškes be kotelių sutrinkite trintuvu su medumi į tyrę, įberkite šaukštelį ispaninio šalavijo sėklų, gerai išmaišykite ir palikite 15 minučių, kad išbrinktų.


Per tą laiką bananą sutrinkite šakute, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite iki vientisos masės. Tada suberkite avižinius miltus ir užmaišykite vidutinio tirštumo blynų tešlą.


Blynus kepkite įkaitintoje keptuvėje su lydytu sviestu po kelias minutes iš abiejų pusių, kol apskrus ir iškeps. Valgykite karštus, apipiltus iš anksto paruoštu braškių padažu su išbrinkusiomis ispaninio šalavijo sėklomis.


DIETISTĖS VERDIKTAS

Taip! Lengvai paruošiami ir maistingi blynai be pridėto cukraus nustebins ir pamalonins kiekvieną. avižinius miltus kuo dažniau naudokite kepdami ne tik blynus, bet ir kitus kepinius. Tai puiki glitimo turinčių miltų alternatyva. Juose gausu įvairių mineralų ir vitamino B1, kuris yra svarbus mūsų nervų sistemai. Nors avižose nėra glitimo, tačiau jo gali patekti miltų gamybos ir pakavimo metu, todėl alergiją glitimui turintiems žmonės reikia rinktis avižų miltus, pažymėtus ženklu "Be glitimo".

Informacija

Autorius: Renata Ničajienė
Leidėjas: Sezoninė virtuvė
Išleidimo metai: 2016
Knygos puslapių skaičius: 184
Formatas: 18x25, kieti viršeliai
ISBN ar kodas: 9786094088995

Pirkėjų atsiliepimai

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti