Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime
Kad namuose ruošiamas maistas būtų skanus, įvairus ir spalvingas, užtenka vos keleto ingredientų ir... didelės fantazijos. Tą įrodyti pasiryžo trys "Virtuvės mitų griovėjais" pasivadinę vaikinai, jau ne pirmus metus lietuvius raginantys į maisto gamybą žvelgti kiek neįprastu kampu. Knygoje "7 ingredientai", griaudami savo, kaip virtuvės chuliganų, įvaizdį, jie siūlo paprastus ir lengvus patiekalus, kuriems paruošti reikia ne daugiau kaip 7 ingredientų ir visai nedaug laiko.
Knygoje "7 ingredientai" sutilpo gerokai daugiau nei šimtas receptų ir dar beveik tris kartus daugiau jų variacijų.
Kulinarinio
projekto "Virtuvės mitų griovėjai" trijulė Alfas Ivanauskas, Ali Gadžijevas ir
Martynas Praškevičius pristatė savo pirmąją knygą „7 ingredientai“, kuria
parodys ir net įrodys, kad virtuvės dievai nekuria stebuklų iš begalės produktų.
Jie praktiškai pabandė juos suskaičiuoti ir dažniausiai išeidavo nei daug, nei
mažai – stebuklingas septynetas.
„7 ingredientai. Draugams“
– tarsi pirmosios knygos tęsinys, skirtas mėgstantiems ne tik skaniai
valgyti, bet ir originaliai vaišinti, bei primenantis, kad būtent
virtuvėje gimsta didžiausios draugystės. Su maistu – taip pat...
„Vos iš
septynių (ar net mažiau) ingredientų paruoštų patiekalų galima pamaitinti
šeimą, nustebinti draugus ir, žinoma, pamaloninti save,- tvirtina knygos
autoriai.- Kiekvienas iš mūsuų trijulės prie viryklės sukasi nuo vaikystės –
jau per dvidešimt metų. Kai mūsų bendraamžiai spardė futbolo kamuolį,
žaidė krepšinį ar lakstė dviračiais, mes laiką leidome jaukiausioje
kiekvienų namų vietoje.
Šiandien
mes jau ruošiame išskirtines vakarienes, rašome rašinius apie maistą, vedame
kulinarinius kursus, seminarus ir laidas. Berniukais mūsų seniai
nebepavadinsi, bet maišydami, maldami, kapodami, pjaustydami ar minkydami vis
dar fantazuojame kaip vaikai. Mums nebaisu eksperimentuoti ir griauti
sustabarėjusius mitus. Ar tikrai šiaudus virtuvėje galima prisiminti tik per
Kūčias, o bazilikai gali derėti tik su pomidorais? Ar tikrai blyną galima
iškepti tik keptuvėje, o salotas patiekti tik
salotinėje?“.
Faktai
apie „7 Ingredientai“:
•
Fotografas Robertas Daskevičius;
•
Koncepcijos kūrimas prasidėjo nuo knygos pavadinimo;
•
Knygoje - 150 receptų ir antra tiek jų interpretacijų (viso daugiau nei 300
patiekalų);
•
Nuo idėjos gimimo iki dažais kvepiančios knygos praėjo 46
savaitės;
•
Knygoje - 304 puslapiai;
•
Jos svoris - 1234 g;
•
Nufotografuota 20 viršelio variantų, bet išrinktas viršelis iš patiekalų
nuotraukų;
•
visas gaminamas maistas buvo suvalgytas, nes fotosesijose nenaudoti netikri
dažikliai, emulsijos, alyvos ir panašūs netikri dalykai;
•
ilgiausiai buvo kurta nuotrauka – “Bulviniai blynai su varškės ir avokadų
padažu”;
•
greičiausiai nufotografuotos rūkytos žuvies salotos;
•
knygos fotosesijai sunaudota:
- apie
100 kg daržovių;
- 20 kg
vaisių;
- 25 kg
mėsos;
- 8 kg
žuvies;
- 97
kiaušiniai;
- 10 kg
miltinių gaminių;
- 2
kvadratiniai metrai šviežių prieskonių žolelių;
- 12 l
įvairių aliejų;
- 2 kg
druskos;
- 1 kg
juodųjų pipirų;
•
visi indai surinkti iš sendaikčių turgų, močiučių ir tetų
spintų;
•
fotografuojant panaudota daugiau nei 120 skirtingų indų ir
įrankių;
•
visi nuotraukų fonai – natūralūs, nei vienas paviršius nebuvo perdažomas ar
kitaip apdirbamas;
•
kiekvienoje nuotraukos reikalingiausias daiktas buvo gėlių
purkštukas;
•
knyga fotografuota keturiuose skirtinguose vietose;
•
ilgiausia fotosesija truko 20 val.
Autorius: | Alfas Ivanauskas, Ali Gadžijevas |
Leidėjas: | Žurnalų leidybos grupė |
Išleidimo metai: | 2012 |
Knygos puslapių skaičius: | 304 |
Formatas: | 21x27, kieti viršeliai |
ISBN ar kodas: | 9786094100581 |
Atsiliepimai išfiltruojami pasirinkus eilutę