Viskam extra -5% nuolaida su kodu: PIGU (išskyrus vadovėlius ir pratybas)

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

1953

Kaina: 11,29 €
Kaina su kodu: 9,94 €
Nuolaidos kodas: NAUJIENA
  • Pristatysime: per 24-48 val.*
Knygą turime sandėlyje
Atsiėmimas Vilniuje
po 1 darbo val.

2024-10-31 11.29 InStock
Į krepšelį 9,94 € -12% su kodu
NAUJIENA

Knygos „1953“ aprašymas

Dvikalbė knyga „1953“ – tai dviejų žinomų poetų – Antano A. Jonyno (Lietuva) ir Michaelio Augustino (Vokietija) – poetinis dialogas, kuriame atvirai ir žaismingai apmąstomi 1953-ieji, abiejų kūrėjų gimimo metai, o per juos – šiapus ir kitapus Geležinės uždangos brendusios kartos formavimosi kontekstas, esminiai visuomeniniai ir asmeniniai įvykiai, geopolitiniai lūžiai.

Michaelis Augustinas, kurio tėvo pusės giminė kilo iš Klaipėdos krašto, gimė 1953 metais Liubeke ir gyvena Brėmene beigi kelionėse. Rašo eilėraščius, miniatiūras ir vaikiškas knygas ir rengia poezijos skaitymus. Knygos išverstos į daugelį kalbų. 2021 m. įvertintas Premio Casa Bukowski International de Poesia, o galiausiai išleido ir keletą vizualiosios poezijos knygų. Savo poetinį bičiulį Antaną A. Jonyną pirmąsyk sutiko poezijos festivalyje Nikaragvoje.

Antanas A. Jonynas, kaip ir jo poetinis bičiulis Michaelis Augustinas, kurio eilėraštis „1953“ įkvėpė parašyti poetinę repliką iš kitapus Geležinės uždangos, gimė tais pačiais 1953 metais, bet sovietiniame pokario Vilniuje, kuriame gyvena iki šiol. Jis rašo ir verčia eilėraščius, o jo eilėraščiai taip pat verčiami į įvairias pasaulio kalbas ir kartais pelno premijas. Be kita ko, į lietuvių kalbą išvertė ir J. W. Goethės „Faustą“, ir taip pat buvojo Filipinuose, Tadžikistane, Etiopijoj ir Nikaragvoje – be viso to nebūtų atsiradusi ir ši knyga.

Michael Augustin, dessen Familie väterlicherseits aus dem Memelland stammt, wurde 1953 in Lübeck geboren und lebt in Bremen sowie auf Reisen. Er schreibt Gedichte, Miniaturen und Kinderbücher und macht Lesungen. Seine Bücher sind in viele Sprachen übersetzt worden. 2021 wurde er mit dem Premio Casa Bukowski Internacional de Poesía ausgezeichnet und hat zuletzt auch einige Bände mit visueller Poesie veröffentlicht. Seinem Dichterfreund Antanas A. Jonynas ist er erstmals 2011 auf einem Poesiefestival in Nicaragua begegnet.

Antanas A. Jonynas wurde wie sein Dichterfreund Michael Augustin, dessen Gedicht „1953“ ihn zu einer poetischen Antwort von jenseits des Eisernen Vorhangs inspirierte, im selben Jahr 1953 geboren, jedoch im sowjetischen Nachkriegs-Vilnius, wo er auch lebt. Er schreibt und übersetzt Gedichte, seine Gedichte werden in verschiedene Sprachen der Welt übersetzt und manchmal mit Preisen ausgezeichnet. Unter anderem hat er J.W. Goethes „Faust“ ins Litauische übersetzt und war auf den Philippinen, in Tadschikistan, Äthiopien und Nicaragua – ohne dies alles wäre dieses Buch auch nicht erschienen.



Parašykite atsiliepimą apie „1953“

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Lietuvių eilėraščiai ir dramos

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą „1953“, Antanas A. Jonynas, Michael Augustin. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Antanas A. Jonynas, Michael Augustin su knyga „1953“ jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga „1953“ patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Antanas A. Jonynas, Michael Augustin. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą „1953“ palikti ir jūs.

 


Dažnai su „1953“ perkama kartu