Viskam extra -5% nuolaida su kodu: PIGU (išskyrus vadovėlius ir pratybas)

Greta Dičiūnaitė gimė ir užaugo Kupiškyje. Nuo pat vaikystės buvo linkusi į kūrybą, paauglystėje domėjosi grafika bei fotografija.

Greta Dičiūnaitė knygos

Rasta: 2
Rasta: 2

Vėliau persikėlė gyventi į Vilnių, kur studijavo grafinį dizainą Vilniaus dailės akademijoje ir jau bebaigdama mokslus pradėjo dirbti grafikos dizainere. Ji yra knygų „Vegetariniai valgiai“ ir „Supergreitai paruošiami patiekalai“ autorė.


Gretą visada traukė kulinariniai eksperimentai. Pagal mainų programą keturis ji mėnesius praleido Italijoje, kur ypač susižavėjo maisto kultūra. 2013 metais Greta pradėjo rašyti tinklaraštį apie maistą – Wild Spoons. Knygų skaitymą Gretai pakeitė receptų vartymas prieš miegą. Ji pamėgo ne tik receptų kūrimą, bet ir maisto fotografiją. Naujus receptus dažnai įkvėpdavo ir kelionės, kurios yra dar vienas didelis jos pomėgis.


Po poros metų, 2015 m., ji išleido savo pirmąją receptų knygą „Vegetariniai valgiai“, kurią sudaro 100 receptų be mėsos ar žuvies. Nors Greta pati ir nėra vegetarė, tačiau ji palaiko saikingą mėsos vartojimą, todėl ši knyga yra skirta ne tik vegetarams bet ir žmonėms norintiems paįvairinti savo kasdienį racioną nesunkiai pagaminamais vegetariškais receptais.


Tais pačiais metais, kai pasirodė pirmoji Gretos knyga, ji išvyko į Londoną, kur toliau dirbo grafikos dizainerės darbą įvairiose įmonėse. Čia pradėjo rengti ir antrąją knygą. Greta tikina, kad gyvendama Londone ji taip ir nepriprato prie angliško maisto, kuris jai dažniausiai atrodo per sunkus, o kai kurių lietuviškų patiekalų ji pasiilgsta ir net bando pasigaminti namuose. Vis dėlto labiausiai ji mėgsta italų ir indų virtuves. Gretai patinka lėtas gyvenimo būdas, kuris leidžia rasti laiko maisto gaminimui ne tik savaitgaliais, bet ir paprastomis dienomis. Todėl Greta labai retai valgo kavinėse, dažniausiai maistą gaminasi pati, o turėdama laiko negaili tam ir kelių valandų.


Vis dėlto Greta suprato, kad šiuolaikinis gyvenimo tempas yra toks, jog daugeliui vis sunkiau rasti laisvo laiko maisto gaminimui. Įkvėpta būtent didelio miesto tempo atsirado knyga „Supergreitai paruošiami patiekalai“, kuri buvo išleista 2018 m. Knyga yra padalinta į tris skyrius: 10, 15 ir 20 minučių – pagal tai, kiek laiko užtrunka pagaminti kiekvieną patiekalą.


Abi Gretos Dičiūnaitės knygos iliustruotos jos pačios darytomis patiekalų nuotraukomis.