Viskam extra -5% nuolaida su kodu: PIGU (išskyrus vadovėlius ir pratybas)
Greta Dičiūnaitė gimė ir užaugo Kupiškyje. Nuo pat vaikystės buvo linkusi į kūrybą, paauglystėje domėjosi grafika bei fotografija.
Vėliau persikėlė gyventi į Vilnių, kur studijavo grafinį dizainą
Vilniaus dailės akademijoje ir jau bebaigdama mokslus pradėjo dirbti
grafikos dizainere. Ji yra knygų „Vegetariniai valgiai“ ir
„Supergreitai paruošiami patiekalai“ autorė.
Gretą visada traukė kulinariniai eksperimentai. Pagal mainų
programą keturis ji mėnesius praleido Italijoje, kur ypač susižavėjo
maisto kultūra. 2013 metais Greta pradėjo rašyti tinklaraštį apie
maistą – Wild Spoons. Knygų skaitymą Gretai pakeitė
receptų vartymas prieš miegą. Ji pamėgo ne tik receptų kūrimą, bet
ir maisto fotografiją. Naujus receptus dažnai įkvėpdavo ir kelionės,
kurios yra dar vienas didelis jos pomėgis.
Po poros metų, 2015 m., ji išleido savo pirmąją receptų knygą
„Vegetariniai valgiai“, kurią sudaro 100 receptų be mėsos ar
žuvies. Nors Greta pati ir nėra vegetarė, tačiau ji palaiko saikingą
mėsos vartojimą, todėl ši knyga yra skirta ne tik vegetarams bet ir
žmonėms norintiems paįvairinti savo kasdienį racioną nesunkiai
pagaminamais vegetariškais receptais.
Tais pačiais metais, kai pasirodė pirmoji Gretos knyga, ji išvyko
į Londoną, kur toliau dirbo grafikos dizainerės darbą įvairiose
įmonėse. Čia pradėjo rengti ir antrąją knygą. Greta tikina, kad
gyvendama Londone ji taip ir nepriprato prie angliško maisto, kuris jai
dažniausiai atrodo per sunkus, o kai kurių lietuviškų patiekalų ji
pasiilgsta ir net bando pasigaminti namuose. Vis dėlto labiausiai ji
mėgsta italų ir indų virtuves. Gretai patinka lėtas gyvenimo būdas,
kuris leidžia rasti laiko maisto gaminimui ne tik savaitgaliais, bet ir
paprastomis dienomis. Todėl Greta labai retai valgo kavinėse,
dažniausiai maistą gaminasi pati, o turėdama laiko negaili tam ir kelių
valandų.
Vis dėlto Greta suprato, kad šiuolaikinis gyvenimo tempas yra toks,
jog daugeliui vis sunkiau rasti laisvo laiko maisto gaminimui. Įkvėpta
būtent didelio miesto tempo atsirado knyga „Supergreitai paruošiami
patiekalai“, kuri buvo išleista 2018 m. Knyga yra padalinta į tris
skyrius: 10, 15 ir 20 minučių – pagal tai, kiek laiko užtrunka
pagaminti kiekvieną patiekalą.
Abi Gretos Dičiūnaitės knygos iliustruotos jos pačios darytomis
patiekalų nuotraukomis.