Ieva Šidlaitė skaitytojams pažįstama iš pirmosios didelio populiarumo sulaukusios knygos „Natūralus rauginimas“. Prieš daugiau nei dešimtmetį iš didmiesčio šurmulio su šeima pabėgusi gyventi į miškų apsuptą vienkiemį, ji nėrė į visai kitokią kasdienybę: rūko apgaubtas pievas, gyvybės pilnus miškus ir iššūkių kupiną, naują virtuvę. Įkvėpta gamtos, pradėjo domėtis valgomaisiais laukiniais augalais ir tikro maisto gamyba. Iš pradžių šias žinias taikė gamindama šeimai, bet ilgainiui sukaupė pakankamai patirties, kad galėtų ja pasidalyti su kitais. Laiko patikrinti Ievos eksperimentai sugulė į naują knygą – „Ką kanda šalna?“, pasakojančią apie laukinius valgomuosius augalus, augančius pievose, miškuose arba krūmynuose ankstyvą pavasarį, žiemą ar vėlyvą rudenį. Apie tai, kaip ir kada juos rinkti, ką iš jų gaminti ir kaip paruošti laukinio maisto atsargas toms dienoms, kai gamta mūsų nenori įsileisti.
Skaityti daugiau...